Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Copiii români din Marea Britanie vor putea învăța din nou limba română, cultură și civilizație românească, cu profesori români

Începând din această toamnă, copiii români din Marea Britanie vor putea învăța din nou limba română, cultură și civilizație românească, cu profesori români stabiliți în Regatul Marii Britanii, potrivit Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Anunțul a fost făcut pe Facebook.

Cursul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească (LCCR) fusese întrerupt în contextul ieșirii Marii Britanii din UE. Este vorba despre un curs gratuit și opțional.

Românii din UK interesați trebuie să identifice acum școlile în care s-ar putea organiza cursurile LCCR și să anunțe apoi Ambasada, potrivit postării Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

„Dacă sunteți interesați de desfășurarea cursurilor de limba română în școala pe care o urmează copiii dumneavoastră, vă încurajăm să comunicați acest interes respectivei unități de învățământ. Dacă aceasta va fi de acord cu găzduirea cursului, trebuie să transmită această disponibilitate către Ambasadă, pe adresa de email londra@mae.ro, până la data de 15 august 2023”, se arată în postare.

Cursul este structurat pentru mai multe niveluri de învăţământ (grădiniță, primar, secundar si parțial colegiu) şi se adresează copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani. Orele vor fi predate de personalul selectat în urma unui concurs, cetăţeni români cu rezidenţa în UK.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE