Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kevin Spacey, în lacrimi după ce a fost achitat pentru acuzațiile de agresiune sexuală în procesul din Marea Britanie

Un juriu londonez l-a achitat pe actorul Kevin Spacey în scandalul de agresiune sexuală în urma acuzațiilor formulate de patru bărbați. Acuzațiile datează din 2001.

Câștigătorul premiului Oscar, în vârstă de 64 de ani, a fost achitat astăzi de nouă acuzații, printre care agresiune sexuală, notează euronews.com. Spacey a izbucnit în lacrimi în momentul în care a fost anunțat verdictul. El a declarat că a avut multe de procesat după ceea ce s-a întâmplat astăzi, adăugând că este "enorm de recunoscător" juriului pentru că și-a făcut timp să examineze cu atenție toate dovezile și faptele.

Actorul, care a împlinit astăzi 64 de ani, pledase nevinovat la cele nouă acuzații. Juriul a avut nevoie de două zile pentru a ajunge la o decizie.

În timpul procesului care a durat patru săptămâni, jurații au fost informați de procurori că fostul actor din House of Cards a pipăit trei dintre bărbați în incidente petrecute între 2004 și 2013 în Marea Britanie, când lucra la teatrul Old Vic din Londra.

Cel de-al patrulea bărbat a declarat că Spacey i-a făcut sex oral în timp ce era leșinat în apartamentul londonez al starului de la Hollywood. Această plângere a implicat o potențială condamnare pe viață. Spacey a declarat că întâlnirea a fost consimțită și a furnizat înregistrări telefonice care contraziceau relatările bărbatului.

Aceste achitări reprezintă o nouă victorie pentru Spacey, care a câștigat un proces civil de 40 de milioane de dolari intentat de actorul Anthony Rapp în octombrie anul trecut. Rapp îl acuzase pe Spacey de agresiune sexuală, dar un juriu din New York a respins cererea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE