Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regele Charles al III-lea la Buckingham. Cum a fost întâmpinat noul suveran britanic

Regele Charles al III-lea a susținut un discurs istoric, în care a vorbit despre devotamentul fostei suverane față de națiunea sa și despre afecțiunea, admirația și respectul pe care le-a inspirat întregii lumi. Înainte de discurs, alături de Camilla, Regina Consort, suveranul a salutat mulțimea de oameni, aflată în fața Palatului Buckingham și a admirat buchetele de flori pe care aceștia le-au lăsat în semn de prețuire pentru cea care a fost cel mai longeviv suveran al Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a.

Miile de oameni i-au întâmpinat pe cei doi monarhi cu ovații, apaluze și cuvinte de încurajare.

Charles al III-lea a făcut o baie de mulțime și a dat mâna cu cei prezenți, semn că poporul îi este alături în aceste vremuri dificile, dar și că îl încurajează pentru a duce mai departe moștenirea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a. Înainte să intre în Palat, cei doi suverani au admirat miile de flori lăsate la porțile Palatului în amintirea și spre onoarea Reginei Elisabeta a II-a.

Ochii întregii lumi au fost ațintiți întreaga zi asupra noului suveran al Marii Britanii, pentru că ziua de vineri a fost una extrem de încărcată de emoții pentru britanici și în special pentru londonezi. Prin discursul său, Regele Charles al III-lea a exprimat multe dintre aceste emoții, reînnoind promisiunea mamei sale de a fi alături de britanici pe viață.

Un discurs despre durere și gratitudine, destin și datorie, așa îl descrie jurnalista Euronews, Anelise Borges, într-o transmisiune din fața Palatul Buckingham.

”Nu au existat vremuri așa extraordinare în Anglia sau cel puțin nu atâtea schimbări într-o perioadă atât de scurtă. Atât șeful statului, cât și șeful Guvernului s-au schimbat într-o singură săptămână. Oamenilor de aici le va lua ceva timp pentru a se obișnui cu toate evenimentele recente. Cert este că majoritatea oamenilor sunt conștienți de încărcătura istorică a momentului și de începutul unui nou capitol”, a precizat jurnalista.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE