Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Povestea ultimei poze cu Regina Elisabeta a II-a în viață, spusă chiar de cea care a realizat-o

Fotografa care a realizat ultima fotografie publică a Reginei Elisabeta a II-a înainte de moartea acesteia a povestit ce s-a întâmplat atunci când s-au întâlnit.

Jane Barlow, fotograf al Press Association, a fost trimisă, pe 6 septembrie la Balmoral pentru a surprinde momentul în care monarhul s-a întâlnit marți cu Liz Truss, noul prim-ministru, căreia i-a cerurt oficial să formeze un guvern.

Barlow a realizat câteva portrete ale Reginei în timp ce aceasta aștepta ca liderul Partidului Conservator să ajungă la proprietatea sa scoțiană, potrivit news.sky.com.

Ea a descris-o ca fiind „fragilă”, dar „binedispusă” pe Regină, în vârstă de 96 de ani. „Am primit o mulțime de zâmbete de la ea. Am fost acolo pentru a o fotografia la întâlnirea cu noul prim-ministru, dar pentru mine cea mai bună fotografie a fost cea cu regina singură. Și, în mod evident, a devenit mai semnificativă acum”, a spus fotografa de la Press Association.

Jane Barlow a spus că regina „cu siguranță a părut mai fragilă” decât atunci când a fost fotografiată în vară.

Șefa Guvernului de la Londra, Liz Truss, i-a adus un omagiu Reginei Elisabeta a II-a, despre care a spus că a fost „stânca pe care s-a clădit Marea Britanie modernă”.

Liz Trus, care este premier de doar câteva zile, a omagiat-o pe Regină din Downing Street 10, la scurt timp după ce suverana s-a stins din viață. „Marea Britanie este, astăzi, o țară mare datorită ei”, a spus șefa Guvernului britanic. „Ea a fost spiritul Marii Britanii, iar acest spirit va dăinui”, a adăugat Truss.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE