Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

GALERIE FOTO | Atmosferă tristă la casa Regelui Charles, de la Viscri. Localnicii au pus pe ușă un mesaj de condoleanțe

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

La Viscri, la casa cumpărată de Regele Charles, este o atmosferă tristă.

Acolo au venit câțiva localnici și au pus pe ușă un mesaj de condoleanțe, pe o pânză neagră.

„Suntem profund întristați de moartea Majestății Sale. Suntem în gânduri și rugăciuni alături de Majestatea Sa Regală Regele Charles și de membrii Familiei Regale”, se arată în mesajul de condoleanțe.

Este o casă pe care Regele Charles a cumpărat-o în 2006 și a venit de nenumărate ori la Viscri și tocmai pentru a promova zona a permis pe parcursul anului, când nu era în vizită, să-i lase pe turiști să intre în casă și să doarmă, practic ca la un hotel.

Casa face parte din Patrimoniul UNESCO, a fost refăcută și s-au păstrat toate tradițiile și arhitectura, la dorința Regelui Charles.

Momentan, casa este închisă și nu s-a permis accesul înăuntru, în semn de doliu.

1 / 4
  • viscri

Din cauza pandemiei, Regele Charles nu a mai fost în ultimii doi ani în ţara noastră, dar a continuat să promoveze patrimoniul cultural şi peisajele naturale ale României.

Regele Charles i-a îndemnat pe români să-şi descopere ţara

Într-un film prezentat în anul 2020 la Valea Zălanului, realizat de jurnalistul britanic Charlie Ottley, producătorul seriei de documentare Wild Carpathia, cu scopul de a sprijini industria turismului din România, Regele Charles spune că a venit pentru prima dată în România în urmă cu 20 de ani şi că a descoperit o ţară „uimitoare", menţionând că ţara noastră ocupă un loc deosebit în inima sa, iar la fiecare vizită o parte din el „se simte acasă".

„România este o ţară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureşului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecţiile nepreţuite din muzeele Bucureştiului sau frumuseţea sălbatică a defileului Porţile de Fier, castelele, munţii şi satele săseşti ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului şi Crişanei. Moştenirea istorică a României se întinde în trecut până la fortăreţele dacilor şi cetăţile greceşti Histria şi Argamun. O atât de bogată diversitate naturală şi culturală reunite sub acelaşi drapel e remarcabilă şi e una dintre caracteristicile care fac din România acest colţ deosebit al Europei. Remorcabilă în aceeaşi măsură este hotărârea poporului român de a-şi conserva şi păstra patrimoniul, de a nu lăsa să se piardă meşteşugurile şi tradiţiile şi de a păstra ce-i mai bun din trecut pe măsură ce construieşte un viitor mai senin. Mă bucură nespus că numeroasele comori ale României ajung să fie cunoscute şi apreciate de tot mai mulţi oameni", a spus Regele Charles, naratorul acestui scurtmetraj.

Regele i-a îndemnat pe români să-şi descopere ţara şi să fie mândri de natura, fauna sălbatică, gastronomia, tradiţiile şi cultura lor, menţionând, totodată, că momentul în care va putea reveni în România va fi pentru el „o ocazie deosebită, pe care o va preţui".

„România ocupă un loc deosebit în inima mea. Îl număr printre strămoşii mei pe Vlad Ţepeş, ceea ce ar putea explica de ce la fiecare vizită o parte din mine se simte acasă. Voi continua, atât cât îmi va sta în putinţă, să pledez pentru importanţa protejării şi celebrării comorilor unice ale României, a satelor, a clădirilor istorice, a tradiţiei culinare, a preţioasei biodiversităţii, a faunei sălbatice şi a pădurilor maiestuoase", a mai spus Regele Charles.

Distribuie

Taguri