Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul britanic Liz Truss: Regina Elisabeta a II-a a fost „stânca pe care s-a clădit Marea Britanie modernă”

Șefa Guvernului de la Londra, Liz Truss, i-a adus un omagiu Reginei Elisabeta a II-a, despre care a spus că a fost „stânca pe care s-a clădit Marea Britanie modernă”.

Liz Trus, care este premier de doar 48 de ore, a omagiat-o pe Regină din Downing Street 10, la scurt timp după ce suverana s-a stins din viață. „Marea Britanie este, astăzi, o țară mare datorită ei”, a spus șefa Guvernului britanic. „Ea a fost spiritul Marii Britanii, iar acest spirit va dăinui”, a adăugat Truss.

Lizz Truss a mai spus că moartea reginei a fost „un șoc imens pentru națiune și pentru lume". „A fost iubită și admirată de oamenii din Regatul Unit și din întreaga lume. Ea a fost o sursă de inspirație personală pentru mine și pentru mulți britanici. Devotamentul ei față de datorie este un exemplu pentru noi toți”, a conchis premierul Marii Britanii.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la vârsta de 96 de ani. Milioane de britanici sunt în doliu, după ce s-a stins din viață suverana care a condus Regatul Unit timp de 70 de ani.

În ultimele zile, starea de sănătate a Reginei Marii Britanii s-a degradat. Monarhul britanic s-a aflat sub atenta supraveghere a medicilor la reședința din Balmoral, potrivit unui comunicat al Palatului Buckingham.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE