Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regele Charles al III-lea, prin ochii sătenilor din Viscri: „Un om obișnuit, ca toți oamenii, cumsecade”

Publicat de: Euronews

„Un om cumsecade” care „se comportă foarte frumos”. Așa il descriu oamenii simpli din satul brașovean Viscri pe Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, care deține aici o proprietate.

Mulți dintre săteni au avut ocazia să se întâlnească, la Viscri, cu Regele Charles al III-lea și speră că suveranul britanic va mai veni în România. „Îl așteptăm în fiecare an”, spune un bărbat. Un altul îl și descrie: „Un om obișnuit, ca toți oamenii, se comportă foarte frumos”.

Regele Charles al III-lea s-a implicat încă de acum mulți ani în păstrarea patrimoniului cultural românesc. A venit prima dată în România în 1997, iar de atunci până acum a cumpărat mai multe proprietăți în Transilvania și s-a ocupat de renovarea lor. Despre două proprietăți se știe sigur că sunt în posesia prințului Charles. Una este în Valea Zălanului, în Covasna, deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri, în judeţul Braşov.

Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales. Acolo este deschis un centru de pregătire pentru ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din toată România.

La casa din satul Viscri a fost afişat un mesaj de doliu, după anunţul decesului Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. "Suntem profund întristaţi de moartea Majestăţii Sale. Suntem în gânduri şi rugăciuni alături de Majestatea Sa Regală Regele Charles şi de membrii Familiei Regale", se arată în mesajul postat pe poarta casei, sub o eşarfă neagră.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE