Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacție dură a lui Joe Biden, după ce rușii au bombardat Kievul: „Este încă o barbarie a lor”

Preşedintele american Joe Biden a apreciat duminică, în Germania, că noile bombardamente asupra unui cartier al capitalei ucrainene Kiev, lângă o fabrică de arme deja lovită în ultimele săptămâni, înseamnă "încă o barbarie".

„Este încă o barbarie a lor”, a spus liderul de la Casa Albă, referindu-se la ruşi. Joe Biden participă, până marţi, la summitul G7, grupul celor şapte bogate democraţii, la Elmau, în Alpii bavarezi (sud-estul Germaniei), reamintește Agerpres.

Reacția președintelui american vine chiar în ziua în care Ministerul Apărării de la Moscova a difuzat un video în care ministrul Serghei Şoigu vizitează trupele ruse care luptă în Ucraina. Şoigu coboară dintr-un avion, în haine militare de culoare verde închis, şi apoi discută cu oficiali militari.

Ministerul a precizat că Șoigu a acordat medalii unor soldaţi pentru eforturile lor în "operaţiunea militară specială", denumirea oficială în Rusia a războiului împotriva Ucrainei. Nu a fost dezvăluit exact locul unde s-a deplasat Şoigu în Ucraina.

Rusia, care a invadat ţara vecină în urmă cu peste patru luni, îşi concentrează, în prezent, atacurile asupra regiunilor din est Lugansk şi Doneţk, dar a lovit cu rachete și capitala Kiev. Pe de altă parte, ministerul Apărării de la Moscova a anunţat, duminică, că a folosit arme de înaltă precizie pentru a lovi centre de antrenament ale armatei ucrainene în trei regiuni, Cernihiv, Jîtomîr şi Lvov.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE