Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Lavrov acuză NATO și Uniunea Europeană că se pregătesc de război împotriva Rusiei

Publicat de: Euronews

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat Uniunea Europeană şi NATO că îşi unesc forţele pentru a purta război împotriva Rusiei.

„Avem puţine iluzii că ofensiva actuală antirusă a UE va dispărea cumva sau se va schimba în viitorul previzibil şi - ca să fiu sincer - pe termen lung”, a declarat el în cadrul unei vizite în Azerbaidjan, potrivit dpa, citată de Agerpres.

El a făcut o trimitere la al Doilea Război Mondial, spunând că Germania nazistă sub Adolf Hitler a raliat alte ţări europene pentru a ataca Uniunea Sovietică.

„Acum UE, împreună cu NATO, creează împreună o coaliţie atât de modernă pentru o luptă şi în cele din urmă un război cu Federaţia Rusă. Vom urmări toate aceste lucruri îndeaproape”, a mai spus şeful diplomaţiei ruse.

Despre decizia Consiliului European de a acorda Ucrainei statutul de ţară candidată la aderare, Lavrov a spus că acest lucru nu reprezintă o ameninţare pentru Rusia pentru că, spre deosebire de NATO, UE nu este o alianţă militară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE