Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata rusă și-a intensificat, duminică, atacurile asupra Kievului. Capitala Ucrainei, lovită de patru explozii mari

Kievul a fost lovit încă de la primele ore ale dimineții. Nu mai puțin de patru explozii au fost auzite în capitala Ucrainei, unde un complex rezidenţial din apropierea centrului a fost afectat.

Atacurile au început doar cu câteva ore înainte de începerea summitului G7 din Germania, unde ca temă principală de discuție este invazia din Ucraina. Pe de altă parte, rușii au reușit să înainteze în operațiunea de cucerire a Donbasului.

"În urma unui bombardament inamic, a izbucnit un incendiu într-o clădire de nouă etaje. Conform datelor preliminare, o persoană a fost rănită", a declarat serviciul de stat pentru situaţii de urgenţă pe mesageria Telegram.

Primarul Kievului a confirmat atacurile și a anunțat că echipele de salvare au fost trimise la locul în care au fost auzite exploziile.

"Mai multe explozii în cartierul Şevcenkivski. Ambulanţe şi personal de prim ajutor se află la faţa locului. În două clădiri se desfăşoară salvarea şi evacuarea locatarilor", care se întinde din centru spre nord-vestul capitalei, a indicat pe Telegram primarul Kievului, Vitali Klitschko.

Au fost lansate rachete din Belarus, în nord-estul Ucrainei

Armata rusă a lansat atacuri cu artileria şi aviaţia atât la Lisichansk, cât şi la Severodoneţk, lovind uzina chimică Azot, unde sunt blocaţi sute de civili, potrivit unui anunț făcut guvernatorul regiunii Lugansk, Serhi Haidai.

Forțele de apărare ucrainene a declarat că asupra nord-estului Ucrainei au fost lansate rachete şi din Belarus, stat aliat cu Rusia.

Comandantul armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a scris pe Facebook că a discutat telefonic cu omologul său american, generalul Mark Miley, solicitând arme pentru a ajunge "la egalitate de putere de foc cu inamicul" şi a reuşi astfel să stabilizeze situaţia în regiunea Lugansk, cea mai ameninţată de forţele ruse.



ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE