Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacția atacantului Karim Benzema, după ce a fost acuzat de ministrul de Interne că ar avea legături cu Frăția Musulmană

Ministrul de Interne al Franței, Gerald Darmanin, l-a acuzat pe starul Karim Benzema că ar avea legături cu mișcarea islamistă Frăția Musulmană. În același timp, senatoarea Valerie Boyer a cerut să îi fie retrasă cetățenia franceză și chiar Balonul de Aur, iar europarlamentarul Nadine Morano și jurnalistul Frank Tapiro l-au acuzat pe Benzema că este un "colaborator al teroriștilor".

Acuzația lui Darmanin, citată de Le Figaro, vine după ce fostul star a lui Real Madrid, care este legitimat acum la Al-Hilal, a transmis un mesaj de susținere față de populația din Gaza, pe fondul conflictului din Orientul Mijlociu. În plus, Benzema a criticat Israelul pentru atacurile pe care le-a lansat în ultimele zile.

Karim Benzema, acuzat de mai mulți oficiali francezi că ar avea legături cu Frăția Musulmană

Karim Benzema, care este musulman, a reacționat prin intermediul avocatului său, Hugues Vigier, care a transmis că starul francez ar putea să îl dea în judecată pe ministrul francez de Interne.

"Luăm în calcul să îl acționăm în instanță pe ministru pentru manipularea informațiilor, pentru defăimare și pentru jigniri, deoarece această legătură inexistentă cu Frăția Musulmană, despre care vorbește el, este prezentată cu un evident caracter jignitor. Este inacceptabil pentru conducerea țării să creadă că pot face orice din pur oportunism.

Să te rogi pe 15 octombrie pentru civilii afectați de bombardamentele care nu iartă nici copiii și nici femeile nu reprezintă nici propagandă pentru Hamas și nici complicitate cu teroriștii. Vreau să cred că asta este o compasiune firească în fața a ceea ce mulți descriu ca fiind crime de război, referitor la ceea ce se întâmplă în Gaza, iar asta nu exclude cruzimea actelor teroriste de pe 7 octombrie. Cu acești termeni folosiți împotriva lui, Nadine Morano și Frank Tapiro au provocat un atac profund și insuportabil pentru onoarea sa", a spus Hugues Vigier, citat de Le Parisien.

Avocatul îi dă replica și senatoarei Valerie Boyer, cea care a cerut ca lui Benzema să-i fie retrasă cetățenia franceză.

"O asemenea măsură e imposibil de luat împotriva unui nativ din Franța, cu părinți francezi. Ar aduce aminte Europei de Germania nazistă", a spus Hugues Vigier.

Frăția Musulmană, fondată în 1928, este una dintre cele mai vechi organizații islamice din lumea arabă. Hamas, gruparea militantă care a atacat Israelul pe 7 octombrie, este considerată o ramură a acestei frății.

Ce a scris Benzema pe rețeaua X: "Toate rugăciunile noastre pentru locuitorii Gaza care sunt din nou victime ale acestor bombardamente nedrepte care nu cruță femeile sau copiii".

A reacționat și jucătorul lui Liverpool, Mohamed Salah, pe fondul răboiului din Israel. Atacantul este cel mai mare jucător din istoria Egiptului.

"A fost prea multă violență, durere și brutalitate. Oamenii din Gaza au nevoie urgent de alimente, apă și provizii medicale. Toate viețile sunt sacre și trebuie protejate. Masacrele trebuie să înceteze! Familiile sunt sfâșiate. Facem un apel liderilor lumii să se unească pentru a preveni sacrificarea în continuare a sufletelor nevinovate. Umanitatea trebuie să prevaleze", a spus Salah.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE