Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Karim Benzema şi Caroline Garcia, aleşi sportivii anului 2022 în Franţa

Fotbalistul Karim Benzema, atacantul echipei Real Madrid, şi jucătoarea de tenis Caroline Garcia au fost aleşi sportivii anului 2022 în Franţa de către jurnaliştii sportivi din această ţară, cu ocazia primei ediţii a Trofeului UJSF, informează AFP.

Cei 3.000 de ziarişti care sunt membrii ai Uniunii jurnaliştilor sportivi din Hexagon au fost invitaţi să voteze între 24 noiembrie şi 31 decembrie.

Benzema (35 ani), câştigătorul Balonului de Aur 2022, a condus-o pe Real Madrid la cucerirea celui de-al 14-lea său în Liga Campionilor, înainte de a declara forfait pentru Cupa Mondială din Qatar, din cauza unei accidentări.

Kylian Mbappe, pe locul al doilea

Un alt fotbalist, Kylian Mbappe, s-a clasat pe locul al doilea în ancheta UJSF.

Caroline Garcia, în vârstă de 29 de ani, a urcat de pe locul 75 în clasamentul WTA, pe care îl ocupa înaintea turneelor americane din primăvară, pentru a încheia anul pe locul al patrulea în ierarhia mondială, după ce a câştigat turneul WTA 1.000 de la Cincinnati şi a atins semifinalele la US Open, înainte de a se impune în Turneul Campioanelor de la Fort Worth (Texas).

Garcia a devansat-o pe ciclista Pauline Ferrand-Prevosi, ocupanta locului secund.

Baschetbalistul Victor Wembanyama a fost ales "speranţa anului", iar schiorul Arthur Bauchet a cucerit trofeul rezervat sportivului cu dizabilităţi.

Naţionala de rugby a Franţei a primit cele mai multe voturi la categoria "echipa anului", în timp ce selecţionerul ei, Fabien Galthie, a fost ales "antrenorul anului".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE