Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Războiul Israel-Hamas, prin ochii unei rezerviste de doar 23 de ani: Vrem să ne asigurăm că inamicii noștri sunt șterși de pe fața pământului

Războiul este groaznic, dar vrem să luptăm pentru țară și să ne asigurăm că inamicii noștri sunt șterși de pe fața pământului. Asta a declarat, în direct la Euronews România, o tânără rezervistă din Israel care s-a alăturat din nou Armatei odată cu atacurile lansate de gruparea Hamas, începând cu data de 7 octombrie. Kinneret Hamburger, nepoata unei supraviețuitoare a Holocaustului, a afirmat că este obligată să apere statul israelian și a cerut comunității internaționale să fie unită în lupta împotriva organizațiilor teroriste.

În direct la Euronews România, Kinneret Hamburger, o tânără rezervistă din Beit Shemesh, a afirmat că Israelul are dușmani ”peste tot”, motiv pentru care a fost mobilizată în Armata israeliană pe fondul conflictului declanșat de gruparea Hamas.

”În Israel, pentru că avem inamici peste tot și ne vor moartea și ne masacrează. În Israel armata este obligatorie. Toți fac armata. Am făcut armata cinci ani. Am contribuit la ajutoarele umanitare.

Lucrez în Israel peste tot. Mi-am terminat serviciul (militar). Am început să lucrez, ca orice tânăr de 23 de ani. De când organizația teroristă a declarat război țării noastre, sunt alături de IDF”, a precizat Kinneret Hamburger, la Euronews România.

Întrebată despre situația critică în care se află mii de palestinieni din Fâșia Gaza odată cu declanșarea conflictului, tânăra a acuzat gruparea Hamas că ține ostatici pe localnici și că este de datoria Armatei israeliene să-l elibereze.

”Îmi pare rău de palestinienii din Gaza, mai ales de copii, pentru că sunt ținuți ostatici de organizație Hamas. Sunt educați să urască evreii și lumea occidentală. Sunt sigură că ar putea avea o viață mai bună dacă eliberăm Gaza de Hamas, organizația teroristă”, a afirmat ea.

Pe 7 octombrie, ziua în care Hamas a declanșat atacurile asupra Israelului, se afla alături de familia ei pentru a celebra o sărbătoare importantă în calendarul evreiesc.

”Sâmbătă dimineața era sărbătoare în Israel. Sărbătoream în Ierusalim alături de familie mea și de bunica venită tocmai din Anglia. Ne-au trezit sirenele. Mai întâi, au fost rachete trase către noi noi. Ne-am dus în adăpost. Am înțeles că ceva nu este în regulă, deși de ani de zile organizația palestiniană trimite rachete către comunitățile israeliene.

Știam că acum e ceva diferit și nu a durat mult ca fratele mai mare, cumnata mea și cu mine să ne întoarcem la baza Armatei să luptăm pentru umanitare și apărându-ne țara”, a povestit tânăra rezervistă.

Rezervistă din Israel, despre gruparea Hamas: ”Vrem să-i învingem de dragul umanității”

Kinneret Hamburger a mărturisit că și-a pierdut un bun prieten în războiul Israel-Hamas, însă nu a avut timp să-l plângă pentru că spune că este nevoită să-și apere țara.

”Da, am pierdut un bun prieten. Cred că toți cunoscuții mei din Israel știu pe cineva care a fost omorât, rănit sau afectat de organizația Hamas în ultimele săptămâni.

Nici măcar un minut (nu am avut timp să-l plâng, n.red). Am încercat să găsim timp să fim alături de familie și de prieteni, dar, pentru luptăm pentru viețile noastre, știm că vom face acest lucru după.

Vrem să luptăm pentru țară și să ne asigurăm că inamicii noștri sunt șterși de pe fața pământului. Nu al Israelului, ci a întregii lumi occidentale. Aliații iranieni au ca țintă întreaga lume occidentală.

Vrem să-i învingem de dragul umanității și apoi vom avea timp să ne plângem prietenii așa cum trebuie”, a mai precizat ea.

Kinneret Hamburger: Este o situația groaznică, dar aceste organizații teroriste au declarat război țării mele

Tânăra este de părere că organizații precum Hamas, Hezbollah sau Isis trebuie învinse pentru a fi pace în lume.

”Depinde de noi, de lumea occidentală, să fim uniți. Sunt mai multe organizații teroriste în lume, pe unele le-am învins, pe altele, din păcate, nu. Mai avem Hezbollah, Hamas, Isis.

Săptămâna trecută a fost un atac terorist în Europa, comis de Isis. Depinde de noi, de comunitatea internațională, de Israel, să învingem acest organizații teroriste.

Oricine crede în pace, trebuie să ne asigurăm că învingem aceste organizații ca să putem trăi în pace și să ne ducem viețile așa cum ne dorim, alături de familie și prieteni”, a mai spus ea.

Tânără rezervistă, despre războiul Israel-Hamas: Sunt teroriști și trebuie să ne luptăm

”Războiul este groaznic. Nu recomand și aș vrea ca nimeni de vârsta mea sau de orice altă vârstă să aibă de-a face cu războiul.

Este o situația groaznică, vreau să studiez Dreptul alături de prieteni, să merg în străinătate, să vizitez lumea. Războiul este groaznic. Nimeni nu vrea să război în Israel. Nu vrem război. Oamenii nu îl vor, dar aceste organizații teroriste au declarat război țării mele, când noi sărbătoream.

Au murit israelieni, creștini, musulmani, beduini, au venit și au măcelărit copii. Au răpit copii, i-au decapitat. Au împușcat bărbați și femei pe stradă. Nu sunt oameni care vor pace. Sunt teroriști și trebuie să ne luptăm. Au declarat război țării noastre și umanității.

La vârsta de 23 de ani, voi face tot ce e posibil să mă lupt cu ei (cu Hamas) ca să mă pot întoarce la viața de zi cu zi, alături de Israel și de lumea occidentală în pace. Acum trebuie să ne luptăm cu ei”, a mai spus tânăra în vârstă de 23 de ani.

”Fâșia Gaza este distrusă de când Hamas este la putere”

”Fâșia Gaza este distrusă de când Hamas este la putere. N-au fost aleși în mod democratic. Ei au ales să fie conduși de o organizație teroristă. Din acel moment, Fâșia Gaza este distrusă. Totul e devastat.

Când te guvernează așa ceva, nu le pasă de tine. Hamas pledează pentru uciderea evreilor din Israel și pledează mai mult pentru așa ceva decât pentru copiii lor.

Este groaznic că oamenii își pierd casele. Mulți oameni din Israel și-au pierdut locuințele, la fel și în Gaza. Este o situație pe care nimeni nu ar trebui să o trăiască”, a mai menționat rezervista.

”Am șansa, obligația și privilegiul de a-mi apăra țara și nu pot să renunț”

Întrebată dacă s-a gândit vreodată să renunțe la luptă, Kinneret Hamburger a amintit că nepoata unei supraviețuitoare a Holocaustului, motiv pentru care acum simte că este obligată să-și apere țara.

”Sunt nepoata unei supraviețuitoare a Holocaustului. Știm că națiunile noastre au o istorie similară, când organizații teroriste sau orice organizație din lume vrea să omoare, să te șteargă de pe fața pământului, nu avem altă variantă decât să luptăm.

Bunicul meu nu avea o armată să-l apere. A durat ani de zile să se organizeze comunitatea internațională.

Acum am șansa, obligația și privilegiul de a-mi apăra țara și nu pot să renunț.

Nu am altă șansă. Comunitatea internațională sper că va lua decizia morală și veți fi de partea corectă a istoriei”, a concluzionat ea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE