Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O femeie din Gaza a născut de urgență, în urma unui șoc. A fost rănită într-un bombardament israelian

Situația umanitară din Gaza este tot mai dramatică, în timp ce bombardamentele armatei israeliane continuă. O mamă a născut în condițiile grele, după ce casa sa a fost distrusă în atacuri. Mare parte din spitalele din Gaza nu mai sunt funcționale, iar adăposturile sunt copleșite. Israelul insistă că ținta atacurilor sunt teroriștii Hamas, și nu civilii.

A născut după ce a suferit un șoc

O femeie din Gaza a născut de urgență, după ce a suferit un șoc. Casa sa a fost distrusă de bombardamentele israeliene, iar femeia a fost rănită. Nou-născutul este o fetiță care se află în stare bună.

Salim Saqer, chirurg Spitalul Nasser: "Am primit o pacientă neidentificată, numărul trei, în jur de 01:30 noaptea, în stare de șoc. Casa sa a fost bombardată de armata Israelului. Era însărcinată în luna a noua. A fost efectuată de urgență o operație de cezariană, iar bebelușul a venit pe lume și este în stare bună. Mama a fost apoi transferată de urgență în sala de operații, pentru că suferea de multiple fracturi și hemoragie abdominală. Din fericire, sângerarea a fost controlată, iar femeia este sub tratament și observație medicală."

Este una dintre puținele povești cu final fericit în Gaza, acolo unde situația umanitară este dezastruoasă. Mai mult de o treime din spitale sunt închise din cauza lipsei combustibilului, potrivit Națiunilor Unite.

De la declanșarea războiului, în jur de 5.800 de oameni au fost uciși în bombardamentele armatei israeliene, printre care peste 2.300 ar fi copii, susțin oficialii palestinieni.

Imediat după atacurile teroriste ale Hamas de la 7 octombrie, Israelul a oprit alimentarea Fâșiei Gaza cu apă, energie și alimente. În același timp, partea israeliană a refuzat livrarea de combustibil, în cadrul convoaielor umanitare.

În Israel, bilanțul este de peste 1.400 de morți, în timp ce peste 220 de oameni sunt ținuți ostatici de Hamas.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE