Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Războiul din Ucraina: Rusia atacă neîncetat regiunea Donețk

Forțele ucrainene ripostează la atacurile armatei rusești din Bahmut, în regiunea Donețk, într-o acțiune defensivă a trupelor de infanterie. Militarii ruși au efectuat zeci de atacuri în zonă, potrivit președintelui Zelenski, care a recunoscut că situația de pe linia frontului este „dificilă”.

Președintele Zelenski a declarat că în ciuda acțiunilor militare intense ale trupelor rusești, Ucraina nu va ceda niciun centimetru din teritoriul său. Acesta a adăugat că discuțiile cu Moscova nu vor fi reluate decât dacă integritatea teritorială a Ucrainei va fi restabilită.

„Ne așteaptă o săptămâna importantă, în ajunul acțiunilor diplomatice din a doua jumătate a lunii noiembrie. Este vorba de summituri importante: G20, ASEAN, Adunarea Parlamentară a NATO și altele. Poziția Ucrainei trebuie să fie și va fi ascultată în toate părțile lumii,” a declarat Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

În zonă este căutată muniția neexplodată

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a inspectat un post de comandă al trupelor rusești care au efectuat așa-zise misiuni pe front în Ucraina. Ulterior, acesta a acordat militarilor ruși medalia „Steaua de Aur” și alte distincții de stat, pentru curaj și eroism.

În orașul Herson, autoritățile instalate de Rusia spun că măsurile de evacuare a locuitorilor au fost încheiate, înainte de o presupusă ofensivă ucraineană.

În acest timp, poliția ucraineană, anchetatorii și geniștii cercetează zona, în căutarea de muniție neexplodată. Ucrainenii caută și dovezi ale unor presupuse crime de război, după ce regiunea a fost eliberată în mare parte de sub controlul rusesc, în urmă cu mai bine de o lună.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE