Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Război Israel-Hamas. Erdogan cere Israelului "să oprescă această nebunie"

Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, a cerut sâmbătă Israelului "să oprească această nebunie" și să nu mai atace Fâșia Gaza, într-un mesaj postat pe X. Mesajul vine după ce Israelul și-a intensificat atacurile asupra zonei controlate de Hamas.

"Bombardamentele israeliene care s-au intensificat aseară asupra Gazei au vizat din nou femei, copii şi civili nevinovaţi şi au adâncit criza umanitară în curs. Israelul trebuie să oprească imediat această nebunie şi să pună capăt atacurilor sale", a declarat liderul turc.

Miting pentru susținerea poporului palestinian

El invită oamenii la un miting organizat de partidul său, sâmbătă, la Istanbul, "unde vom afirma cu voce tare şi puternic că suntem alături de poporul palestinian împotriva persecuţiei Israelului".

Şeful statului turc şi-a anunţat participarea la acest miting intitulat "Marea adunare pentru Palestina" şi care va avea loc pe terenul fostului aeroport Ataturk din Istanbul.

În zilele precedente, Erdogan şi-a înăsprit tonul cu privire la bombardamentele efectuate de Israel în Gaza, ca represalii pentru atacul sângeros al Hamas din 7 octombrie.

El a anunţat miercuri că renunţă la toate planurile sale de a se deplasa în Israel şi a stigmatizat incapacitatea occidentalilor de a opri războiul din Gaza.

"Hamas nu este o grupare teroristă, este o grupare de eliberatori care îşi protejează pământul", a mai spus el, atrăgând mânia Israelului.

După ce a chemat la reţinere în zilele care au urmat masacrului israelienilor comis de Hamas, preşedintele turc şi-a schimbat tonul şi a denunţat un "genocid" după lovitura de săptămâna trecută asupra unui spital din Gaza pe care a atribuit-o imediat Israelului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE