Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fâșia Gaza din spațiu, înainte și după bombardamentele israeliene

Imagini din satelit arată zone din Fâșia Gaza, înainte și după atacurile aeriene israeliene. Unele cartiere din enclava palestiniană sunt o adevărată întindere de pustiu, cu clădiri diforme pe alocuri, într-o mare de gri, transmite AP.

Fotografii din Spațiu, înainte și după, difuzate de Maxar Technologies, arată amploarea pagubelor provocate de bombardamentele Israelului în diferite zone, în special din nordul Fâșiei Gaza.

Doar ruine. În unele locuri cândva însuflețite nu mai e aproape nimic acum, în afara unor construcții încremenite într-un peisaj apăsător de gol.

  • Atrara, Fâșia Gaza - 21 octombrie 2023

Construcții de patru și cinci etaje din Izbat Beit Hanoun sunt în diferite stadii de prăbușire. Din unele lipsesc bucăți uriașe, altele sunt rupte în două și multe altele zac în mormane de moloz.

Privit de sus, cartierul Al Karameh e format din puncte de cenușă, iar străzi înghesuite din Beit Hanoun par a fi șterse cu guma de pe hartă.

  • Al Karameh, Fâșia Gaza - Imagini din satelit: 10 mai 2023 (sus) & 21 octombrie 2023 (jos)
  • Al Karameh, Fâșia Gaza. Imagine din satelit - 21 octombrie 2023
  • Orașul Beit Hanoun, Fâșia Gaza. Imagini din satelit: 1 mai 2023 (sus) & 21 octombrie 2023 (jos)
  • Orașul Beit Hanoun, Fâșia Gaza - 21 octombrie 2023
  • Imagine din satelit, cartierul Izbat Beit Hanoun, Fâșia Gaza - 10 octombrie 2023

Israelul ar fi efectuat mii de atacuri aeriene asupra Fâșiei Gaza din ziua de 7 octombrie 2023, începutul războiului, când Hamas a ucis atunci peste 1000 de israelieni și a luat peste 200 de ostatici.

Bilanțul se schimbă de la o zi la alta în continuare. Oficialii palestinieni din domeniul Sănătății susțin că peste 7.000 de persoane din Fâșia Gaza și-au pierdut viața până acum și aproape 19.000 au fost rănite, transmite AP.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE