Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Război în Ucraina. Rusia va construi închisori în teritoriile anexate

Publicat de: Euronews

Guvernul rus a însărcinat autorităţile penitenciare să construiască 25 de colonii penale în regiunile anexate din Ucraina încă de la începutul războiului, a relatat miercuri monitorul oficial al parlamentului, Parlamentskaia Gazeta, potrivit Agerpres.

Ce este o colonie penală

O colonie penală (cunoscută și sub numele de colonie de exil) este o tabără de prizonieri în care deținuții sunt cazați în barăci și adesea prestează muncă.

Coloniile penale din Rusia sunt faimoase pentru condițiile lor de viață dure și pentru brutalitatea lor. Deținuții sunt plasați în barăci, mai degrabă decât în celule individuale, unde sunt obligați să presteze muncă zilnică.

Unde vor construi închisorile

Douăsprezece închisori vor fi construite în regiunea Doneţk, şapte în Lugansk, trei în zona ocupată a regiunii Herson şi două în regiunea Zaporojie, unde urmează să fie construită şi o colonie penală deschisă, potrivit unui ordin al guvernului rus emis marţi.

Statul major ucrainean a declarat că grupul Wagner recrutează puşcăriaşi ucraineni care au fost transferaţi în închisori din Rusia pentru a fi trimişi pe frontul din Ucraina.

Potrivit organizaţiei pentru drepturile civile Rusia în Spatele Gratiilor, organizaţia mercenară Wagner a recrutat până acum în jur de 50.000 de deţinuţi din închisorile ruseşti pentru războiul din Ucraina. Dintre aceştia însă, doar aproximativ 10.000 sunt încă în acţiune, restul au căzut, au fost răniţi, capturaţi sau abandonaţi, a raportat organizaţia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE