Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Raport: Fostul șef de securitate Twitter susține că firma a indus în eroare autoritățile de reglementare cu privire la conturile bot și securitate

Twitter a indus în eroare autoritățile federale de reglementare cu privire la apărarea sa împotriva hackerilor și a conturilor de spam, au relatat marți CNN și Washington Post, citând dezvăluiri ale fostului șef de securitate al companiei de socializare, Peiter Zatko, conform Euronews Next.

Denunțătorul a afirmat „deficiențe extreme, flagrante din partea Twitter” legate de confidențialitate, securitate și moderarea conținutului, potrivit plângerilor publicate de Washington Post.  Directorii Twitter nu au resursele necesare pentru a înțelege pe deplin numărul real de roboți de pe platformă și nu au fost motivați să o facă, a relatat CNN, citând plângerea lui Zatko.

Compania de socializare este implicată într-o controversă juridică cu directorul executiv al Tesla, Elon Musk, după ce cea mai bogată persoană din lume a declarat în iulie că pune capăt acordului de cumpărare a companiei într-o tranzacție de 44 de miliarde de dolari, susținând că a încălcat contractul de tranzacție.

Musk a acuzat Twitter că a ascuns informații despre modul în care calculează procentul de roboți pe serviciu. Un proces este programat pentru 17 octombrie.

Zatko, demis din funcția de șef de securitate

Plângerea lui Zatko a fost depusă luna trecută la Securities and Exchange Commission și la Departamentul de Justiție, precum și la Federal Trade Commission, potrivit Washington Post.

 În ianuarie, Twitter a declarat că Zatko, un hacker renumit, cunoscut mai mult sub numele de „Mudge”, nu mai este șeful său de securitate, la doi ani după ce a fost numit în această funcție. Un purtător de cuvânt al Twitter a declarat marți că Zatko a fost concediat din funcția sa de director executiv în ianuarie pentru „conducere ineficientă și performanțe slabe”.

„Afirmațiile lui Zatko și momentul oportunist par a fi concepute pentru a capta atenția și a provoca prejudicii Twitter, clienților și acționarilor săi. Securitatea și confidențialitatea au fost de mult timp priorități la nivelul întregii companii Twitter și vor continua să fie,” a declarat un purtător de cuvânt al Twitter.

 John Tye, fondatorul Whistleblower Aid și avocatul lui Zatko, a declarat că Zatko nu a fost în contact cu Musk, adăugând că acesta a început procesul de denunțare înainte de a exista vreun indiciu privind implicarea lui Musk în Twitter, potrivit CNN.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE