Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Procesul dintre Twitter și Elon Musk se judecă în octombrie

Elon Musk a pierdut lupta pentru a amâna procesul intentat de Twitter împotriva sa. Un judecător a stabilit marți un proces în luna octombrie și a invocat „norul de incertitudine” care planează asupra companiei de socializare, după ce miliardarul a renunțat la un acord de cumpărare a acesteia, potrivit Euronews Next.

Twitter vrea ca Elon Musk să își respecte promisiunea făcută în aprilie de a cumpăra gigantul social media pentru 44 de miliarde de dolari (42 de miliarde de euro).

Musk, cel mai bogat om din lume, s-a angajat să plătească 54,20 dolari (52,70 euro) pe acțiune pentru Twitter, dar acum vrea să renunțe la acord.

„Incertitudinea continuă îi provoacă prejudicii companiei Twitter în fiecare oră din fiecare zi”, a declarat William Savitt, un avocat al Twitter.

De ce vrea Musk să se retragă

Musk încearcă să se retragă din afacere din cauza „conturilor spam” ale Twitter, care nu corespund cu valorile lui.

Twitter dorește un proces accelerat în septembrie, deoarece a declarat că Musk defăimează Twitter și subminează operațiunile prin refuzul de a aproba inițiative de afaceri, cum ar fi un plan de păstrare a angajaților.

Compania a declarat că adoptarea propunerii „slow walk” a lui Musk pentru un proces în 2023 lasă puțin timp pentru litigii suplimentare cu privire la finanțarea afacerii, dacă Musk este obligat să încheie. Finanțarea tranzacției expiră în aprilie.

Musk acuză că Twitter vrea să-l oblige să cumpere compania

Musk a acuzat vineri Twitter că a căutat un proces cu „viteză de război” pentru a-l forța să cumpere compania.

De când a fost de acord în aprilie să cumpere Twitter, Musk a pus la îndoială faptul că firma a indus în eroare autoritățile de reglementare cu privire la conturile false și roboții și a declarat că a propus un proces în februarie pentru a avea timp suficient pentru a investiga.

Acțiunile Twitter s-au prăbușit de la peste 50 de dolari (48,79 euro) pe acțiune, când a fost anunțată tranzacția, până la 32,55 dolari (31,76 euro) săptămâna trecută.

Marți dimineață, acțiunile se tranzacționau cu aproximativ 2% mai sus și se aflau aproape de cel mai ridicat nivel de când Musk a spus că se retrage.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE