Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Raliul Iașiului: Simone Tempestini a câștigat al șaptelea titlu de campion național

Simone Tempestini a făcut istorie la 38-a ediție a Raliului Iașiului. După o cursă dificilă din cauza ploii, Simone a reușit să devină favorit pentru al șaptelea titlu de campion național din carieră. Cu această victorie l-a depășit pe legendarul Titi Aur, în topul de la Iași.

Ploaia a ridicat dificultatea traseului pe macadamul Iașului. Dar pentru piloți raliul a fost o sărbătoare. Simone Tempestini a reușit să termine primul cursa într-o oră și douăzeci de minute. Campionul a urcat astfel pe primul loc în topul competiției de la Iași.

„Sunt fericit că am terminat un raliu greu, raliul Iașului a fost complicat, vremea nu a ținut cu organizatorul, spectatorii, nici cu concurenții, am terminat pe primul loc ceea ce ne-am dorit și suntem foarte fericiți pentru asta,” a declarat Simone Tempestini, pilot de raliu.

Vremea le-a provocat probleme piloților 

Cu ocazia raliului, pilotul Dan Gîrtofan și-a serbat ziua la volanul mașinii. A împlinit 52 de ani iar adrenalina a fost tot ce și-a dorit. 

„Mă simt ok, mulțumesc lui Dumnezeu că sunt sănătos, am mulți fani aproape și sportul mă ține tânăr. Am vrut să nu lipsesc de la niciun Raliu al Iașului din 96 încoace, cred că sunt singurul care n-a lipsit. Și să mă bucur din nou de pilotaj,” Dan Gîrtofan, pilot de raliu. 

Pilotul Bogdan Marișca, alături de copilotul său, Sebastian Itu formează o echipă din 1998.

„Vremea ne-a jucat feste. A pus sare pe rană. Iași oricum este foarte rapid. Cu multe capcane, viteză mare. Faptul că a plouat a făcut ca lucrurile să fie extrem de la limită. Ne bucurăm că am ajuns pe podium, dar la capitolul siguranță ceea ce s-a făcut la Iași este un minim obligatoriu pentru etape, sunt momente în care jucăm jokerul și nu e cazul,” a spus Bogdan Marișca, pilot de raliu

„Un raliu foarte solicitant, Bogdan spunea că l-a îmbătrânit prin deciziile luate în viraje, îl susțin, uite cât păr alb am în cap, per ansamblu o cursă foarte bună făcută de noi, părerea mea,” a explicat Sebastian Itu, copilot.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE