Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Viteză pe serpentine, la campionatul automobilistic de la Straja

Este spectacol automobilistic cu mulți cai putere în acest weekend la Straja. Campionatul Național de Viteză în Coastă a ajuns în premieră în stațiunea din Hunedoara și 71 de piloți sunt prezenți la start, inclusiv din străinătate. La concurs participă și fostul mare campion mondial la box, Mihai Leu, de trei ori campion național al Categoriei I la viteză în coastă. Cursa oficială va avea loc duminică.

Unul câte unul, piloții ies pe traseu pentru recunoaștere, pe drumul care leagă municipiul Lupeni de stațiunea Straja.

Nici nu îți dai seama cine deține controlul: omul sau tehnologia. După primele antrenamente, brașoveanul Octavian Ciovică este cel mai rapid pilot.

”Suntem în premieră pentru Campionatul Național de Viteză în Coastă la Straja, de fapt în Lupeni, undeva sub stațiunea Straja. Este cel mai lung traseu de viteză în coastă pe care îl are campionatul din România”, a precizat Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv.

Printre concurenți, se află și Mihai Leu, primul român campion mondial în boxul profesionist. De câțiva ani, raliul este a doua lui meserie și are un palmares impresionant. La Straja, Mihai Leu l-a redescoperit pe fostul mare boxer Alexandru Lăcătuș, al doilea român din istorie care a luptat pentru o centură mondială la profesioniști. După 30 de ani petrecuți în Spania, Lăcătuș s-a retras la Vulcan.

Fostul mare campion Mihai Leu se va duela de data aceasta la divizia monoposturilor și prototipurilor cu Octavian Ciovică și Emil Ghinea. La etapa de la Straja mai concurează nume precum Alexandru Pițigoi, Andrei Mitrașcă și bulgarul Pavel Shenkov.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE