Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Raid armat în Rusia. Ministerul Apărării de la Kiev a confirmat raidul, dar a spus că nu sunt unități ale armatei ucrainene

Mai multe grupuri de militari, alături de tancuri și blindate, au pătruns pe teritoriul Federației Ruse, în regiunile Kursk și Belgorod, de la granița cu Ucraina. Ministerul Apărării de la Kiev a confirmat raidul, dar a spus că nu sunt unități ale armatei ucrainene, ci grupuri de rezistență formate din cetățeni ruși, care urmăresc înlăturarea regimului de la Moscova.

Și Ministerul rus al Apărării a confirmat luptele de la graniță și a menționat că toate tentativele de a pătrunde pe teritoriul rus au fost respinse.

Raid armat în Rusia

Două grupuri de militari care își zic Legiunea "Libertate Rusiei" și "Batalionul Siberian" au publicat înregistrări video pe canalele lor de Telegram, cu soldați care ar fi ajuns în Rusia și care luptă cu trupele Moscovei.

Cele două grupuri de militari au făcut apel ca oamenii să nu participe la alegerile prezidențiale de la mijlocul lunii martie din Rusia, dar și să se alăture rezistenței armate față de regimul de la Kremlin.

"Venim ca să vă eliberăm de sărăcie și frică. Să vă eliberăm de dictatură. Să le oferim copiilor voștri un viitor adecvat și civilizat, fără sancțiuni și fără represiuni", a spus unul dintre militanți, în clipul înregistrat.

Ministerului rus al Apărării a anunțat, într-un comunicat de presă, că atacurile au început în jurul orei 3 noaptea, cu bombardamente masive asupra regiunii Belgorod.

"Formațiuni teroriste ucrainene susținute de tancuri și vehicule blindate au încercat să invadeze Federația Rusă", se arată în comunicat.

La cinci ore distanță, alte atacuri au fost înregistrate în regiunea Kursk, informații care au fost confirmate și de guvernatorii din celor două regiuni ruse.

Roman Starovoit, guvernatorul regiunii Kursk: "Prieteni, a fost o noapte neliniștită. Au fost atacuri masive cu drone, am emis alerte, este în vigoare alerta de atac cu rachete. De dimineață, este bombardată localitatea Tiotkino. A fost o tentativă de raid a unui grup de diversioniști. Au fost schimburi de focuri. Raidul a eșuat."

Veaceaslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod: "Astăzi este o zi destul de grea pentru regiunea Belgorod. Au fost atacuri din partea forțelor armate ale Ucrainei. Au primit un răspuns pe măsură de la forțele armate ale Ruse."

Autoritățile ruse spun că toate atacurile au fost respinse, iar grupurile de militari care au venit din Ucraina au pierdut mai mulți luptători, tancuri și blindate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE