Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia folosește un nou tip de bombe în Ucraina. Doi oameni au murit și 12 au fost răniți în urma atacului asupra regiunii Donețk

Rusia a început să folosească un nou tip de bombe în atacurile asupra Ucrainei, au anunțat forțele armate de la Kiev. Este vorba de FAB-1500, bombe dirijate care sunt lansate de pe avioane de vânătoare, de la o distanţă de 60-70 de kilometri, în afara razei de acţiune a multora dintre mecanismele ucrainene de apărare aeriană. În regiunea Donețk, armata rusă a lovit cu astfel de bombe centrale termice, fabrici şi blocuri, provocând pagube imense. 

Procuratura din regiune a publicat imagini cu urmările atacului comis de Rusia noaptea trecută. Aproape 20 de blocuri au fost grav avariate, la fel ca mașinile parcate în apropierea lor. Doi oameni au murit și 12 au fost răniți, potrivit autorităților ucrainene. Noaptea trecută, armata rusă a lansat asupra Ucrainei nu doar bombe, dar și aproape 40 de drone și patru rachete. Majoritatea au fost doborâte de apărarea aeriană ucraineană, dar pagube au fost înregistrate și în Odesa. 

Papa Francisc a transmis un mesaj de pace

De cealaltă parte, o dronă lansată de Ucraina a căzut și a luat foc la un depozit de petrol din regiunea rusă Kursk, a declarat duminică guvernatorul regiunii. În timp ce Kievul raportează lupte grele în estul ţării, Papa Francisc a transmis un mesaj de pace. 

Suveranul Pontif a declarat într-un interviu că Ucraina ar trebui să aibă ceea ce el a numit curajul "steagului alb" şi să negocieze sfârşitul războiului cu Rusia.

”Cuvântul "a negocia" este un cuvânt curajos. Când vezi că ești învins, că lucrurile nu merg bine, trebuie să ai curajul să negociezi. Vă este rușine, dar dacă continuați așa, câte decese (vor fi)? Și apoi, se va termina și mai rău. Negociați din timp, căutați o țară care să medieze discuțiile. Astăzi, de exemplu, în războiul din Ucraina, sunt mulți care vor să medieze, Turcia s-a oferit pentru asta”, a declarat Papa Francisc. 

Declarația Papei Francisc a stârnit reacții dure. Ambasadorul Ucrainei la Vatican a spus că pentru a încheia războiul, țara sa trebuie să-l învingă pe Dragon, făcând referire la președintele rus Vladimir Putin. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE