Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rafael Nadal l-a învins pe Dominic Thiem în primul tur al turneului ATP de la Brisbane

Rafael Nadal a câștigat, marţi, împotriva austriacului Dominic Thiem, de care a trecut cu 7-5, 6-1 în primul tur al turneului ATP de la Brisbane, informează EFE, citată de Agerpres.

Nadal, victorie într-un meci de simplu, după o pauză de aproape un an, în primul tur al turneului ATP de la Brisbane

Rafael Nadal, câștigător a 22 de titluri de Grand Slam, a anunțat spre finalul anului trecut că e posibil ca 2024 să fie ultimul an în care mai joacă, deși nu poate garanta 100% acest lucru.

„Există şanse mari ca acesta să fie ultimul meu an, fără îndoială. Există şansa să fie doar jumătate de an, să fie un an întreg şi există şansa să nu reuşim să facem toate acestea. Sunt lucruri la care în acest moment nu am posibilitatea să răspund şi sunt doar în măsură să spun că revin în competiţie”, a afirmat Nadal, în vârstă de 37 de ani.

Cert e că fanii lui și iubitorii sportului alb se bucură să îl revadă din nou pe teren. Iar 2024 începe bine pentru Nadal. Deși tenismenul spaniol a lipsit din competiţii, din cauza unei accidentări, vreme de unsprezece luni şi jumătate, el a reușit să-l înfrângă, marți, pe Dominic Thiem, de care a trecut cu 7-5, 6-1 în primul tur al turneului ATP 250 din oraşul australian Brisbane.

Nadal, acum locul 672 ATP, a avut nevoie de o oră şi jumătate pentru a trece de Dominic Thiem, locul 98 ATP, venit din calificări, și fost câștigător la US Open în 2020.

Pentru Nadal a fost primul meci la simplu după aproape un an de pauză, iar spaniolul a arătat un nivel foarte bun de joc. Serviciul și forehand-ul jucătorului au funcționat la cote înalte, iar adversarul nu a avut nici măcar o minge de break de-a lungul partidei. Nadal va juca în turul doi al competiției cu australianul Jason Kubler.

Ibericul a mai avut, duminică, un meci la dublu, tot la Brisbane, însă partida s-a încheiat cu un eșec.

Nadal nu mai disputase niciun meci de pe 18 ianuarie 2023 şi a avut nevoie de operaţii după accidentarea la şoldul stâng pe care a suferit-o la Melbourne în timpul turneului pe care l-a câştigat în 2009 şi 2022. Tot el a mai spus, într-un videoclip postat pe reţelele de socializare, că „se va bucura de fiecare turneu ca şi cum ar fi ultimul” anul acesta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE