Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Carlos Alcaraz, cel mai tânăr campion de Grand Slam de la Rafael Nadal. Mesajul lui Nadal pentru „Carlitos”

Carlos Alcaraz a devenit, la 19 ani, campion la US Open și cel mai tânăr lider ATP din istorie. Totodată, spanionul a devenit cel mai tânăr campion de Mare Șlem de la Rafael Nadal (2005). Chiar Nadal a fost printre primii care i-au transmis un mesaj de felicitare fenomenului Carlitos.

Într-un mesaj publicat pe rețelele sociale, Nadal, de 22 campion de Mare Șlem și fost lider ATP, i-a transmis lui Carlos Alcaraz: „Felicitări, Carlos Alcaraz, pentru primul tău titlu de Grand Slam și pentru numărul 1 mondial, care marchează primul tău sezon extraordinar, pe care sunt sigur că îl vor urma multe altele.”

În mesajul său, tenimsneul iberic nu l-a omis pe Casper Ruud, norvegianul care a pierdut finala la US Open 2022: „Un efort extraordinar, Casper Ruud! Sunt foarte mândru de tine! Ai avut ghinion azi, dar ai făcut un turneu și un sezon uimitor! Continuă!"

Recordurile lui Carlos Alcaraz la US Open 2022

La 19 ani şi patru luni, Alcaraz a devenit cel mai tânăr număr unu mondial din istoria tenisului profesionist, făcând un salt de trei locuri în ierarhia ATP. Anterior, cel mai tânăr lider al clasamentului mondial a fost australianul Lleyton Hewitt, la 20 de ani şi nouă luni, în noiembrie 2001, potrivit Agerpres.

Jucătorul iberic s-a impus după 3 ore şi 20 de minute de joc în faţa lui Ruud (23 de ani), care a disputat în luna iunie, la Roland Garros, prima sa finală de Grand Slam şi care avea la rândul său şansa să devină numărul unu mondial în cazul unui succes la Flushing Meadows.

Această finală a reprezentant punctul culminant al unui turneu uluitor reuşit de Alcaraz, care a acces în ultimul act după ce a petrecut cel mai mult timp pe teren în timpul unei competiţii de Mare Şlem, cu un total de 23 de ore şi 40 de minute. Spaniolul disputase anterior trei meciuri consecutive în cinci seturi pentru a se califica în finală la US Open.

Recordul anterior îi aparţinea sud-africanului Kevin Anderson, care a pierdut finala de la Wimbledon în 2018 după ce a petrecut 23 de ore şi 20 de minute pe teren.

Carlos Alcaraz a devenit, totodată cel mai tânăr campion de Grand Slam după compatriotul său Rafael Nadal, care avea tot 19 ani când s-a impus la Roland Garros, în 2005, fiind şi cel mai tânăr câştigător al trofeului la US Open, după americanul Pete Sampras (1990).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE