Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Iga Swiatek, campioană la US Open. La 21 de ani, liderul WTA a câștigat al treilea turneu de mare șlem

Publicat de: Mirabela Vasile

Iga Swiatek este noua campioană de la US Open. În finala ultimului turneu de Mare Șlem al anului, jucătoarea din Polonia a învins-o, în două seturi, pe tunisianca Ons Jabeur.

Poloneza a jucat doar o oră şi 51 de minute pentru a câștiga partida, primul set câştigându-l în doar 30 de minute, scorul final 6-2, 7-6 (5).

Rezumat:

La doar 21 de ani, liderul clasamentului mondial și-a trecut în cont al treilea turneu de Mare Șlem din carieră. Iar la conferința de presă de după finală, Swiatek a avut parte de o surpriză...dulce.

Aceasta a fost rugată să verifice interiorul trofeului, pentru a vedea dacă este gol sau nu. Tenismena a descoperit acolo o prăjitură tiramisu, pusă de organizatori după decernarea care s-a făcut pe teren.

Swiatek a mai cucerit încă o dată titlul de la Roland Garros în 2022, după ce în 2020 a făcut aceeași figură. Sportiva îşi trece acum în palmares pentru prima oară trofeul de la US Open, câştigat anul trecut de britanica Emma Răducanu (19 ani, 11 WTA).

Liderul mondial a dominat fără precedent circuitul feminin din acest an, obţinând trofeele în turneele WTA de la Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart şi Roma pe lângă cele două de Grand Slam.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE