Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rafael Nadal, eliminat în optimile de finală ale turneului US Open

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 3 mondial, a fost eliminat în optimile de finală ale ultimului turneu de Mare Şlem al anului, US Open, fiind învins în patru seturi, 6-4, 4-6, 6-4, 6-3, de americanul Frances Tiafoe (locul 26 ATP), luni, la  New York, potrivit Agerpres.

Nadal (36 de ani), cvadruplu campion la US Open (2010, 2013, 2017, 2019), s-a înclinat după 3 ore şi 34 minute de joc, ieşind astfel din cursa pentru câştigarea celui de-al 23-lea său titlu de Grand Slam, după ce s-a impus în primul semestru al anului la Australian Open şi Roland Garros, declarând forfait apoi înaintea semifinalei sale de la Wimbledon, împotriva australianului Nick Kyrgios, din cauza unei leziuni abdominale.

Tiafoe, în vârstă de 24 de ani, atinge pentru prima oară sferturile de finală la Flushing Meadows, urmând să-l înfrunte pentru un loc în careul de aşi pe rusul Andrei Rublev (locul 11 ATP), care a dispus la rândul său, cu 6-4, 6-4, 6-4, de britanicul Cameron Norrie.

"Trebuie să mă întorc (acasă). Trebuie să pun la punct lucrurile, viaţa, aşa că nu ştiu când voi reveni. O să încerc să fiu pregătit mental. Când voi simţi că sunt gata să concurez din nou, voi fi prezent", a declarat Nadal după eşecul de luni.

Spaniolul a lăudat, totodată modul în care a evoluat mai tânărul său adversar. "El a jucat bine, a făcut multe lucruri foarte bine. În ceea ce mă priveşte, am avut şansele mele, iar dacă vreau să ajung în sferturi, trebuie să joc mai bine decât atât. Trebuie să fiu pregătit să profit de şansele care apar, iar astăzi nu am fost capabil. El a ştiut să facă asta, cu determinarea potrivită", a adăugat Nadal.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE