Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Legendara Serena Williams a jucat ultimul meci din carieră. Emoții și lacrimi la US Open: „A fost o călătorie extraordinară”

„Îi am pe următorii doi Michael Jordan”. Sunt vorbele pe care Richard Williams, tatăl lui Venus și al Serenei, i le-a spus antrenorului Rick Macci, când acesta din urmă a descoperit talentul celor două jucătoare de tenis.

Celebra replică, amintită în filmul „King Richard”, cu Will Smith în rolul lui Richard Williams, a fost confirmată ulterior de Macci.

În acest weekend, una din cele două legende ale tenisului, Serena Williams, a jucat ultimul meci din cariera ei, la US Open. O carieră impresionantă, greu de egalat, de peste 25 de ani, în care a acumulat 23 de titluri de Mare Șlem.

„A fost o călătorie extraordinară”

Serena Williams a jucat ultimul meci din cariera sa împotriva Ajlei Tomljanovic, în turul trei de la US Open, unde a și pierdut partida, scor 5-7, 7-6, 1-6.

Sportiva de origine americană nu și-a putut stăpâni emoțiile după meci, în fața miilor de fani care o aplaudau și a izbucnit în lacrimi.

Pe fundalul melodiei „Simply the best”, Serena a oferit ultimul interviu de pe teren.

"Vă mulțumesc, ați fost extraordinari! Am încercat totul. Îți mulțumesc, tată! Știu că te-ai uitat la meci. Am atât de multe emoții. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine atâția ani. Le mulțumesc părinților mei care au luptat pentru mine, pentru surorile mele.

Sunt lacrimi de bucurie, cred. Nu aș fi Serena, dacă nu ar exista Venus, îți mulțumesc din suflet! Cu siguranță ești motivul pentru care exist. A fost o călătorie frumoasă, un drum plăcut. A fost o călătorie extraordinară, sunt atât de recunoscătoare pentru că m-ați adus aici, în acest punct", a declarat Serena Williams.

Parcursul fulminant al Serenei Williams în tenisul mondial

Serena Williams a reușit să scrie istorie în tenis. Sportiva a obținut nu mai puțin de 23 titluri de Grand Slam la simplu, cele mai multe din Era Open. Primul titlul a fost obținut în 1999, iar ultimul în 2017.

Totodată aceasta are în palmares patru medalii olimpice de aur și 14 titluri de Grand Slam la dublu.

Este singura jucătoare care a reușit Career Golden Slam și la simplu, și la dublu. Mai mult decât atât, are 73 de turnee câștigate în întreaga carieră carieră plus 319 săptămâni pe primul loc în lume, dintre care 186 consecutive, record (împărțit cu Steffi Graf).

Serena Williams și-a încheiat cariera fără a-și îndeplini visul de a egala numărul de titluri de Mare Șlem câștigate de Margaret Court: 24. Chiar și așa, Serena Williams rămâne, poate, cea mai bună jucătoare de tenis din istorie și una din legendele sportului în general.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE