Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Serena Williams își anunță retragerea din tenis: „E cel mai dureros lucru”

Serena Williams își anunță retragerea din tenis, într-un articol pentru revista Vogue. Nu este vorba despre o retragere imediată, ea sperând să mai joace anul acesta la US Open.

Ajunsă la aproape 41 de ani, Williams spune că „a început numărătoarea inversă” și că este timpul să se concentreze pe rolul său de mamă, obiectivele ei spirituale și spre a descoperi „o nouă, dar la fel de captivată Serena”.

În articolul publicat în Vogue, sportiva a vorbit despre cât de greu i-a fost să abordeze subiectul retragerii. „Am fost reticentă să recunosc că trebuie să mă opresc din a mai juca tenis. Este un subiect tabu. Când apare, încep să plâng. Cred că singura persoană cu care am putut vorbi despre asta este terapeutul meu”, mărturisește Serena Williams.

Tenismena nu vrea să se retragă imediat din tenis și speră că mai poate juca anul acesta la US Open. „Din păcate, nu eram pregătită să câștig Wimbledon anul acesta. Și nu știu dacă voi fi pregătită să câștig la New York, dar am de când să încerc. Și turneele care vor fi înainte vor fi distractive. Dar nu caut un moment ceremonial, de final, pe teren”, mai spune Williams, în revista Vogue.

Înaintea publicării articolului în publicația americană, tenismena a vorbit despre subiectul retragerii din sport la turneul de la Toronto, Canada. „Presupun că este o luminiţă la capătul tunelului şi mă apropii de ea. Îmi doresc foarte mult să ajung la lumină. Iubesc să joc, este grozav, dar nu o voi putea face pentru mult timp. Mă refer la libertate. Îmi place să joc totuși, așa că e uimitor. Dar, știi, nu pot fi jucătoare de tenis la nesfârșit. Așa că uneori vrei să încerci să te bucuri cât mai mult de momente și să faci tot ce poți acolo unde te afli”, a declarat sportiva, potrivit eurosport.ro.

23 de turnee de Mare Șlem

Serena Williams este una din cele mai titrate jucătoare de tenis din istoria acestui sport. Are în palmares 23 de turnee de Mare Șlem la simplu și alte 14 la dublu.

De-a lungul carierei, a cucerit 73 de trofee și a câștigat premii în valoare de peste 90 de milioane de dolari.

Timp de 319 săptămâni, a fost lidera clasamentului WTA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE