Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EXCLUSIV. Alexia Tatu, noua stea a tenisului, despre cum i s-a schimbat viața după Wimbledon și principalele obiective

Alexia Tatu este noua revelație a tenisului românesc, după ce a reușit cu o săptămână în urmă să câștige turneul de la Wimbledon la categoria ei de vârstă, Under 14. 

La doar o săptămână de la triumful de pe iarba londoneză, Alexia Tatu a ținut să joace și acasă, în fața suporterilor din România, la Curtea de Argeș. La Argeș Cup, turneu din circuitul continental Europe Tennis, Alexia a reușit, la fix o săptămână după victoria de la Wimbledon, să ajungă din nou în finală. A 16-a sa finală internațională din această primă jumătate de an. 

„Wow, sunt șocată, am aflat abia acum câte finale am adunat. Nu aveam acest obiectiv, am nevoie de puncte pentru Monte Carlo, obiectivul meu major din toamnă, dar eu voi continua la fel și sper să se facă și 20 și poate chiar 30 de finale”, spune Alexia râzând. 

Cât de grea este susținerea financiară

Este relaxată, vorbește degajat și pare să se fi obișnuit cu camerele de luat vederi. Echipa Euronews care a vizitat-o la Curtea de Argeș a stat de vorbă și cu tatăl ei și l-am întrebat cât de greu este să susții financiar o jucătoare de tenis la această vârstă. 

„Noi am considerat încă de când era ea copil mic că trebuie să facă sport. Este drept, la tenis, cheltuielile sunt foarte mari. Echipament, deplasări, echipă. Noi am suportat totul de la început, și nu a fost deloc ușor, dar acum, pe măsură ce crește cu performanța, vine și un suport mai serios de la sponsori”, spune Leo Tatu. 

Ce face Alexia Tatu, când nu joacă tenis

Alexia spune că nu are probleme cu explozia de notorietate din ultimele zile și că face față. „Ne așteptam la asta, ne obișnuim cu mai multă atenție, face parte din viața unii sportiv” 

Am întrebat-o pe Alexia și ce face când nu joacă tenis și spune că preferă odihna și nu regretă viața cu mai multă distracție trăită de colegele ei. „Când merg acasă stau fetele, mai ieșim dar nu mă deranjează că nu mă pot distra ca ele. Profit că pot călători mult și vizitez mereu cu ai mei locurile interesante pe unde umblăm. În rest, somn, recuperare...” 

Despre colegele sale din tenisul mare, Alexia spune că le admiră dar că nu are idoli sau modele. „Nu pot să spun că-s mare fan Emma Răducanu, bravo ei pentru ce a realizat, îmi pare rău că nu prea mai are rezultate în ultima vreme. Cu Simona Halep m-am întâlnit de câteva ori la turnee, n-am schimbat vorbe, o admir dar nu mă asemăn cu ea la joc”, spune Alexia. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE