Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Raed Arafat, răspuns în conflictul cu Alexandru Rafila: „Nu e orgoliu dacă încercăm să apărăm sistemul. Reconcilierea, posibilă dacă nu distrugem”

După ce Alexandru Rafila a admis că există divergențe între Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență, Raed Arafat confirmă și el tensiunile.

Șeful DSU spune că există o ruptură la nivelul sistemului, având în vedere că Ministerul Sănătății încearcă să vină cu schimbări mari. Arafat spune că sistemul de urgență a ajuns la un nivel bun în ani și vrea să fie dezvoltat, nu reformat.

„Profesional se comunică cu ministerul Sănătății. Există o ruptără când se discută la nivelul sistemului, pentru că vrea să se schimbe complet acesta. Eu știu cât de greu am reușit să ajungem aici. Eu știu clar cum s-a ajuns aici și s-a plătit și cu sângele unora care și-au pierdut viața în intervenții de salvare.

Orgoliul pe sistemul de urgență nu există, la nivel personal. Dacă apărăm sistemul nu e de orgoliu, vorbim din experiență. Orgoliile sunt când refuzăm ceva nejustificat. Putem discuta oricând, toate datele și experiența noastre. Până acum este doar să rupem din DSU coordonarea operațională a părții medicale de urgență.

E normal ca sistemul de Urgență să fie organizat ca un sistem unitar, în loc să fie ceva descentralizat. Am văzut în pandemie când UPU-rile s-au transformat. Orice reconciliere e posibilă, dacă nu distrugem ce e construit. Dacă noi am testat sistemul inclusiv în pandemie și o recunoaște orcine a lucrat în valul 4. Sistemul de urgență a făcut față cu brio, eu zic că îl dezvoltăm nu îl rupem și îl reformăm fără motiv.”, a declarat Raed Arafat.

Rafila, despre conflictul cu Arafat: „Este foarte mult orgoliu. Comunicăm de la distanță”

Este o comunicare de la distanță. Eu am făcut invitații la comunicare, dar, din păcate, cred că e legat acolo de foarte mult orgoliu. Probabil că la un moment dat se termină benzina pentru orgoliu și putem să ajungem și la o comunicare.”, a declarat Alexandru Rafila, la Euronews România.

Întreaga știre o puteți citi aici: Rafila, despre conflictul cu Arafat: „Este foarte mult orgoliu. Comunicăm de la distanță”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE