Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Rusia anexează vineri cele patru regiuni din Ucraina, după așa-zisele „referendumuri”

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Kremlinul a anunțat că cele patru regiuni în care au avut loc așa-zise referendumuri zilele acestea (Donețk, Zaporojie, Herson şi Lugansk) vor fi alipite vineri la Federația Rusă, comform Associated Press.

Purtătorul de cuvânt al Moscovei, Dmitri Peskov, a spus că președintele rus, Vladimir Putin, va participa la o ceremonie organizată la Kremlin. Peskov a adăugat că ceremonia va avea loc în Sala Sfântul Gheorghe din Marele Palat al Kremlinului la ora locală 15:00.

Peskov a mai anunţat că Putin va susţine tot vineri un „amplu discurs'', după ceremonia de semnare a tratatelor de anexare şi se va întâlni cu administratorii regiunilor ucrainene numiţi de Moscova.

Vor fi semnate acorduri „cu toate cele patru teritorii care au organizat referendumuri şi au făcut solicitări corespunzătoare părţii ruse”, a precizat Peskov.

Liderii celor patru regiuni separatiste controlate de Rusia în Ucraina s-au deplasat încă de miercuri seară la Moscova pentru această ceremonie, după referendumurile ilegale organizate de Rusia în Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, considerate adevărate „simulacre" de Kiev şi Occident.

Decizia lui Putin de a încorpora în teritoriul Rusiei cele patru regiuni ale Ucrainei înseamnă că Moscova va anexa zone ample din estul şi sudul ţării vecine, reprezentând circa 15% din întregul teritoriu ucrainean.

Distribuie

Taguri