Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

PSD cere impozitarea pensiilor speciale și taxarea marilor companii. Propunerea făcută de social-democrați

Taxa de solidaritate discutată în coaliția de guvernare ar putea ajuta domenii esențiale, ca educația și sănătatea.

Potrivit liderului PSD, Marcel Ciolacu, suprataxarea companiilor cu cifra de afaceri de peste 100 de milioane de euro ar putea aduce la buget 2 miliarde de euro anual. O altă măsură luată în calcul de guvernanți este eliminarea impozitului pe venit pentru cei cu salarii mici.

Sumele obținute ar urma să fie trimise către un fond pentru finanțarea proiectelor din educație și sănătate.

”Acum e impozitată prea mult munca. Trebuie să găsim o soluție pentru impozitarea capitalului. De 30 de ani, povara impozitului și grosul a rămas pe cei mici și mijlocii. Trebuie găsit un echilibru. Asta nu exclude reorganizarea ANAF, a vamei, digitalizare, lucruri care se vor face în perioada următoare într-un mod mai alert pentru că se impune. 

Din punctul meu de vedere 0,8% impozit pe profit e puțin la aceste companii. În momentul în care te încadrezi până în 1% măcar ca micro atunci preferabil să vii să plătești o taxă la cifra de afaceri. Ca sa nu mai exportăm din România profitul. Vom vedea în coaliție dacă se continuă aceasta discuție sau găsim varianta. Ar fi fost corect pe o perioadă limitată, până trec aceste crize, să găsim o abordare de impozit a capitalului.”, a spus Marcel Ciolacu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE