Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Protestul la care nu a mers nimeni continuă. În parcarea din Piața Constituției e doar mașina organizatorului

Protestul continuă, cel puțin pe hârtie, în Piața Constituției. După ce, două zile la rând, jandarmii au păzit piața goală, Primăria Capitalei n-a reușit să-l convingă pe organizator să renunțe la autorizația pentru ultima zi.

În continuare, parcarea de vizavi de Casa Poporului este ocupată doar de forțele de ordine.

Protestul la care nu a mers nimeni continuă în Piața Constituției și marți, în ultima zi aprobată de PMB

Deși primăria a dat autorizație pentru un protest cu mii de persoane și sute de vehicule, în fața Palatului Parlamentului a fost, duminică, doar un singur autovehicul cu remorcă.

Nici ieri nu a fost nimeni acolo. Și, din câte se observă, nici marți, în ultima zi a așa zisului protest. Ce se poate spune cu certitudine este că protocolul semnat cu Primăria Capitalei este respectat ca la carte. În Piața Constituției sunt prezente la acest moment un echipaj de Poliție și unul de jandarmi. Forțele de ordine patrulează zona, iar Piața Constituției este împrejmuită cu totul, întocmai cum prevede legea. Evident, mai mult degeaba.

În locul unde ar fi trebuit să fie acum 5.000 de persoane și 200 de autovehicule, camioane și tractoare, nu e nimic în momentul de față, în afară de autoturismul organizatorului, de doi polițiști și doi jandarmi, care se plimbă din când în când pe lângă ea.

Organizatorul nu a vrut să renunțe la această ultimă zi de protest, preciza Nicușor Dan, care a încercat să-l facă să renunțe. De altfel, inițiativa nu putea să vină din partea primăriei din moment ce protocolul a fost aprobat, întrunind toate elementele legale, asta chiar dacă Piața Constituției a fost goală pe tot parcursul zilelor de manifestații.

În această seară, la ora 22:00, protocolul expiră, iar protestul se încheie oficial, iar în Piața Constituției se va putea parca din nou.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE