Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proteste în Grecia pe fondul creșterii prețurilor. Manifestanții au aruncat cu cocktailuri Molotov și pietre în forțele de ordine

Mii de protestatari au manifestat pe străzile Atenei împotriva majorării prețurilor iar angajații din sectorul public și o parte din cel privat au intrat în grevă generală timp de 24 de ore. Pe parcursul marșului, au apărut și incidente între protestatari și forțele de ordine.

Serviciile din întreaga țară au fost perturbate

La finalul manifestațiilor din capitala Greciei au izbucnit conflicte între grupuri de protestatari și poliție. Manifestanții au aruncat cu cocteiluri Molotov și pietre în forțele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene și grenade paralizante. Autoritățile au anunțat că nu s-au înregistrat victime.

Greva a perturbat serviciile din întreaga țară, feriboturile fiind blocate în porturi. Școlile de stat au fost închise, spitalele publice au funcționat cu personal redus, iar majoritatea mijloacelor de transport în comun au fost suspendate.

„Salariile noastre trebuie să crească acum, trebuie să se stabilească un plafon al prețurilor, să se elimine TVA-ul, să înceteze schimbul de energie, ei (guvernul n.red.) trebuie să înceteze să ne fure viețile, viitorul și munca. Nu vom trăi doar pentru a munci. Trebuie să trăim, nu doar să supraviețuim,” a declarat Dimitra Tasou, profesoară.

Un protest similar a avut loc și în orașul Salonic, al doilea cel mai mare oraș al țării. Europa s-a confruntat în ultimele luni cu o serie de proteste și greve din cauza creșterii costului de trai.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE