Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Protest față de scumpiri, la Bruxelles. Oamenii cer ca politicienii să vină cu soluții

Peste 10.000 de oameni au protestat la Bruxelles față de scumpirea energiei și alimentelor. Oamenii cer ca politicienii să vină cu soluții la această criză.

Manifestația a iscat haos în capitala Belgiei. Traficul urban și transportul public au fost întrerupte. Oameni din toată Belgia au protestat la Bruxelles.

Au afișat pancarte pe care scria „Viața este mult prea scumpă, vrem soluții acum” și „Totul crește, în afară de salariile noastre” sau „Înghețați prețurile, nu oamenii”.

Protestatar: „Orice coș de cumpărături este acum cu 20, 30 de euro mai scump sau poate și mai mult, în funcție de magazin. Am ajuns într-un punct în care nu mai putem ține pasul cu scumpirile. În ceea ce privește electricitatea, vedem afaceri care dau faliment, pentru că primesc facturi la energia electrică de 19.000, 20.000, 50.000 de euro. Unde se va ajunge? Ce vom face în privința asta?”

Premierul Belgiei a avertizat populația că următoarele cinci până la 10 ierni vor fi dificile

Potrivit unui sondaj apărut în presa belgiană, 64% dintre dintre cei chestionați spun că s-ar putea să nu-și permită să plătească facturile la electricitate și gaz, care în ultimul an s-au dublat.

Protestatar: „Ne dorim o creștere salarială decentă pentru toți oamenii, pentru că toate costurile sunt în creștere, atât prețurile în magazine, dar și prețurile la energie, așa că este important să avem salarii mai bune. Al doilea motiv principal este că vrem o înghețare a costurilor cu energie și soluții pentru a ajuta oamenii să facă față crizei energetice. Vrem ca politicienii să ia măsuri și angajatorii să plătească salarii mai bune.”

Protestul vine după ce premierul Belgiei a avertizat populația că următoarele cinci până la 10 ierni vor fi dificile din cauza prețurilor ridicate ale energiei electrice și gazelor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE