Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Protest la Tel Aviv, după ce trei ostatici au fost ucişi de soldaţi israelieni

Sute de persoane au ieşit în stradă în Tel Aviv vineri seara, după ce trei ostatici au fost uciși accidental de soldații israelieni în Fâșia Gaza, informează dpa, preluat de Agerpres.

Imaginile difuzate de televiziunea israeliană au arătat mulţimi mari care s-au adunat în centrul orașului, blocând o stradă principală. Ei au cerut guvernului să ia măsuri pentru a asigura eliberarea imediată a ostaticilor din Fâşia Gaza.

"Timpul lor se scurge! Aduceţi-i acasă acum", au scandat participanţii la protest.

Protestatarii aveau în mâini pancarte, bannere şi afişe cu numele şi fotografiile multor alţi ostatici. Aceștia s-au deplasat în direcţia sediului armatei israeliene.

După cum a raportat site-ul de ştiri ynet, protestatarii au turnat vopsea roşie pe stradă.

Oamenii critică guvernul premierului Benjamin Netanyahu. Ei spun că nu sunt depuse suficiente eforturi pentru eliberarea în siguranță a ostaticilor.

O nouă înţelegere privind eliberarea de ostatici, precum cea încheiată la sfârşitul lunii noiembrie, ar fi împiedicat incidente precum cel care a avut loc vineri, în Gaza, au spus protestatarii.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a anunţat vineri că trei ostaticii israelieni au fost ucişi accidental de soldaţi în timpul luptelor din Fâşia Gaza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE