Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA vor ca războiul dintre Israel şi Hamas să se încheie "cât mai curând posibil"

Statele Unite doresc ca războiul dintre Israel şi Hamas "să înceteze cât mai curând posibil", a dat asigurări joi un purtător de cuvânt al Casei Albe, după ce ministrul israelian al Apărării a avertizat că războiul va dura "mai mult de câteva luni", relatează AFP.

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a discutat în cursul vizitei sale în Israel astăzi despre o trecere "în viitorul apropiat" a ofensivei israeliene pe teritoriul Gaza către "operaţiuni de intensitate redusă", a precizat purtătorul de cuvânt John Kirby, adăugând că nu doreşte "să menţioneze un termen limită în acest sens"

"Cred că toţi ne dorim ca aceasta să se termine cât mai curând posibil", a afirmat, de asemenea, John Kirby, adăugând că conflictul "s-ar putea încheia astăzi" dacă Hamas depune armele, ceea ce "nu pare probabil pentru moment".

Războiul din Fâşia Gaza "va dura mai mult de câteva luni", a avertizat joi, la Tel Aviv, ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, în timpul unei vizite în Israel a consilierului american pentru securitate naţională Jake Sullivan.

"Hamas este o organizaţie teroristă care s-a format în timpul unui deceniu pentru a combate Israelul şi care a pus în funcţiune infrastructuri subterane şi aeriene ce nu pot fi uşor de distrus. Aceasta va necesita timp - mai mult de câteva luni - însă noi vom învinge şi vom distruge" Hamas, a declarat Gallant.

Consilierul american pentru securitate naţională Jake Sullivan a sosit joi în Israel, unde a avut o întrevedere cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, cu care a discutat despre ofensiva israeliană în Gaza.

Preşedintele SUA Joe Biden a declarat marţi că Israelul riscă să piardă sprijinul comunităţii internaţionale din cauza bombardamentelor sale "nediscriminatorii" asupra Fâşiei Gaza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE