Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un jurnalist Al Jazeera, ucis în Gaza şi un altul rănit

Un jurnalist al canalului de ştiri pan-arab Al Jazeera a fost ucis vineri şi un altul a fost rănit într-un atac israelian în Fâşia Gaza, a informat postul de televiziune cu sediul la Doha, în Qatar, relatează AFP.

"Cu inima grea împărtăşim vestea devastatoare despre pierderea cameramanului nostru dedicat Al Jazeera, Samer Abou Daqa", a scris pe platforma X Mohamed Moawad, redactor-şef al canalului de televiziune.

Al Jazeera a relatat anterior că şeful biroului său din Gaza, Wael Dahdouh, şi Abou Daqa au fost răniţi la o şcoală din Khan Younes (sud) "în urma a ceea ce pare a fi un atac cu dronă israelian".

Potrivit Al Jazeera, Samer Abou Daqa a fost grav rănit, dar a rămas ore întregi la locul atacului, unde serviciile de urgenţă nu au ajuns deoarece drumul era blocat de dărâmăturile unei case.

Wael Dahdouh a fost rănit la braţ şi transferat la spitalul Nasser din Khan Younes, a indicat un jurnalist AFP.

Contactată de AFP, armata israeliană nu a comentat imediat.

Într-un comunicat, Al Jazeera a indicat că consideră "forţele de ocupaţie israeliene pe deplin responsabile pentru securitatea lui Samer".

"Echipa din Gaza, în special Wael şi Samer, a jucat un rol crucial în dezvăluirea amplorii distrugerii şi ororilor atrocităţilor israeliene. Fără dăruirea şi angajamentul lor, ororile din Gaza nu ar fi expuse lumii", a apreciat canalul pan-arab.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE