Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Protest cu 2.700 de tractoare în Bruxelles. Fermierii se opun planurilor guvernului local de a reduce poluarea

Centrul Bruxelles-ului a fost blocat de 2.700 de tractoare venite din nordul țării. Fermierii din Flandra au venit cu vehiculele în capitala Belgiei, pentru a-și exprima nemulțumirea față de politica guvernului, care vrea să limiteze emisiile de azot. Din cauza numărului mare de vite, poluarea a crescut foarte mult și afectează mediul din țară.

Protestarii acuză că sunt discriminați față de sectorul industrial și că planurile guvernului regional îi vor falimenta.

”Da, ei vor să reglementeze, dar văd agricultura complet diferit față de industrie. Și asta nu este corect. Este o problemă și de aceea suntem aici,” a declarat Bart Bax, fermier.

Poluarea agricolă

Noile reglementări ar însemna ca fermierii să renunțe la mare parte din animale, spun ei.

 ”În viitor, vreau să am posibilitatea de a continua să lucrez la ferma tatălui meu. Însă acum simt că posibilitatea ca acest lucru să se întâmple se diminuează încet, încet și se apropie de imposibil, iar viitorul pare foarte sumbru,” a explicat Brendt Beyens, fermier.

Reducerea poluării agricole asumată de guverne devine tot mai mult o problemă politică în țările europene unde se practică agricultura intensivă. De mai multe luni, fermierii au protestat față de aceste măsuri în Țările de Jos, Belgia și Franța.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE