Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: 2 mai, 16 august și 27 decembrie vor fi zile libere în 2024, a decis Guvernul

Guvernul a decis ca ziua de 2 mai 2024 să fie zi liberă pentru bugetari. Prin această hotărâre, pentru majoritatea angajaţilor care lucrează la stat toată perioada 1 mai - 6 mai inclusiv 2024 va fi nelucrătoare.

Potrivit unui proiect de lege, ziua de 2 mai 2024 va deveni zi liberă pentru bugetar. Actul normativ a fost adoptat chiar vineri.

Astfel, pentru persoanele care sunt angajate la stat, toată perioada 1 mai - 6 mai inclusiv va fi nelucrătoare. Inițiativa a fost luată având în vedere că 2 mai era singura zi lucrătoare din acest interval care cuprinde Ziua Munci și Paștele în 2024.

1 mai (Ziua Muncii) şi Vinerea Mare sunt deja declarate zile libere pentru angajaţii la stat în Codul Muncii. În anul 2024, Vinerea Mare cade în ziua de 3 mai, iar Învierea – pe 5 mai.

Ziua de 2 mai liberă se va adăuga celor 17 zile libere legale în 2024.

Alte trei minivacanțe de câte patru și cinci zile, în 2024

  • O minivacanță va fi în luna august: 16 august pică într-o zi de vineri, imediat după sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria) care este joi. Împreună cu weekendul rezultă o minivacanță de 4 zile.
  • O altă minivacanță va fi de Crăciun: În condițiile în care Crăciunul (25 decembrie) și a doua zi de Crăciun (26 decembrie) pică miercurea și respectiv joia, Guvernul va decide ca și ziua de vineri, 27 decembrie să fie liberă pentru bugetari, rezultând altă minivacanță de 5 zile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE