Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proiect de lege privind interzicerea cărnii sintetice în România, adoptat de Senat

Proiectul de lege privind carnea și produsele din carne a fost adoptat de Senatul României. Printre principalele prevederi, se interzice comercializarea cărnii sintetice, adică acele produse obținute în laborator, din celule animale.

Proiect privind interzicerea cărnii sintetice în România, adoptat de Senat

Propunerea legislativă a fost inițiată de un grup de parlamentari PSD. În proiectul de lege sunt prevăzute și noi reguli privind denumirea produselor, prezentarea, etichetarea şi comercializarea produselor din carne, "urmărindu-se sănătatea populaţiei, respectarea condiţiilor de igienă şi informarea corectă a consumatorilor", după cum se menţionează în raportul comisiei de specialitate, citat de Agerpres.

Pe etichetă va fi prezent și codul QR.

"Prin sintagma 'Produs românesc' din carne se înţelege carnea şi produsele din carne rezultate din carcasele provenite 100% din fermele din România. Este interzisă inscripţionarea la raft şi pe eticheta cărnii şi a produselor din carne a sintagmei 'Produs românesc' şi a culorilor drapelului naţional dacă nu sunt respectate prevederile alin. (1)", se arată în proiect.

Sancțiunile pentru cei care nu vor respecta noile prevederi sunt cuprinse între 200.000 și 300.000 de lei.

Această propunere legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, care este for decizional.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE