Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Programul vizitei lui Marcel Ciolacu în SUA. Premierul se va întâlni cu Antony Blinken și Antonio Guterres

Publicat de: Euronews

Premierul Marcel Ciolacu va efectua o vizită în SUA, în cadrul căreia va avea și o întâlnire cu secretarul de stat american Antony Blinken, relatează Agerpres.

În cadrul vizitei pe care premierul român o va face, de duminică până miercuri, acesta va discuta cu partenerii americani despre avansarea proiectelor economice comune, creşterea investiţiilor americane în România şi consolidarea sprijinului politic şi de securitate.

"Avansarea proiectelor economice comune, creşterea investiţiilor americane în România şi consolidarea sprijinului politic şi de securitate de care beneficiem din partea partenerilor noştri strategici sunt obiectivele vizitei în Statele Unite ale Americii", a afirmat premierul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Ciolacu, întâlniri cu Antony Blinken și Antonio Guterres

Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizita de lucru în Statele Unite ale Americii - la Washington DC şi la New York - împreună cu o delegaţie guvernamentală din care vor face parte Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminiţa Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, şi Radu Oprea, ministrul Economiei.

În cadrul vizitei, Ciolacu se va întâlni și cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din zona Washington-Virginia-Maryland.

Un punct important al vizitei îl va reprezenta întâlnire premierului român cu secretarul de stat american Antony Blinken (care la rândul său a venit în Românie în noiembrie 2022), precum și întrevederile cu Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite şi cu Dennis Frances, preşedintele Adunării Generale ONU.

Discuții și cu reprezentanții Google

Programul vizitei va include întrevederi cu reprezentanţii conducerii Comitetului pentru forţe armate din Camera Reprezentanţilor, Mike Rogers şi Adam Smith, cu co-preşedinţii Comitetului pentru relaţii externe din Senatul SUA, senatorii Ben Cardin şi James Risch, şi cu co-preşedinţii Grupului de prietenie cu România din Camera Reprezentanţilor, Mike Turner şi Elissa Slotkin.

Guvernul subliniază şi că o componentă importantă a vizitei de lucru este cea economică. Astfel, prim-ministrul Marcel Ciolacu şi delegaţia guvernamentală vor avea discuţii cu reprezentanţii companiilor Google, Lockheed Martin şi cu reprezentanţii conducerii United States Energy Association.

În cadrul vizitei, premierul Marcel Ciolacu va aduce un omagiu eroilor americani, la Cimitirul Arlington din Washington, va vizita Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington şi va avea un dialog cu reprezentanţii asociaţiilor evreieşti.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE