Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu, întâlnire cu ambasadorul SUA. Consolidarea Parteneriatului strategic în plan economic, printre priorități

Premierul Marcel Ciolacu a avut, miercuri, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite în România. Șeful Executivului și Kathleen Kavalec au discutat despre noi modalități de aprofundare a Parteneriatului strategic dintre SUA și România, în special, în dimensiunii economice a acestuia.

Întrevederea dintre Marcel Ciolacu și Kathleen Kavalec a urmărit și realizarea unui schimb de opinii în legătură cu situația de securitate din regiunea Mării Negre.

”Au fost discutate aspecte care ţin de securitatea României, şeful Executivului transmiţând mulţumiri Statelor Unite ale Americii pentru sprijinul ferm acordat ţării noastre”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Kavalec şi Ciolacu au condamnat "categoric" recentele atacuri ale Rusiei împotriva porturilor ucrainene de la Dunăre, Izmail şi Reni.

”Mi-am exprimat îngrijorarea privind escaladările ruse și am condamnat atacurile asupra infrastructurii portuare civile din Izmail și Reni”, a transmis Guvernul României, într-un mesaj publicat pe Twitter.

Forumul Economic ”Inițiativa celor Trei Mări”, organizată la București în septembrie

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a transmis aprecieri pentru adoptarea de către Senatul SUA, la 27 iulie, a legii privind autorizarea bugetului apărării SUA - National Defense Authorization Act/NDAA, care include şi proiectul de lege Black Sea Security Act.

”Nu în ultimul rând, în contextul desfăşurării Forumului Economic al Iniţiativei celor Trei Mări, la Bucureşti, pe 7 septembrie, prim-ministrul transmis ambasadorului SUA interesul părţii române pentru o prezenţă americană solidă, atât la nivel guvernamental, cât şi la nivelul investitorilor şi companiilor private.

"Implicarea SUA este esenţială pentru atingerea obiectivelor Iniţiativei celor Trei Mări în actualul mediu strategic", a subliniat şeful Executivului, potrivit sursei citate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE