Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Procurorii nu-l pot incrimina pe Vlad Pascu pentru deținere de droguri. Vor, însă, de la el detalii care să-i ducă la dealeri

Șoferul care a provocat accidentul mortal, din localitatea 2 mai, a fost audiat la DIICOT Constanța. Tânărul a fost adus din arestul poliției pentru a da explicații in dosarul deschis pentru deținere de droguri în vederea consumului.

Procurorii l-au audiat aproape două ore. Vor să afle amănunte despre drogurile găsite la el în mașină, înainte de producerea accidentului, soldat cu două decese. Din informațiile deținute de Euronews România, unul dintre pasagerii care-l însoțeau pe Vlad Pascu în acea noapte ar fi declarat că substanțele interzise îi aparțin.

Așadar, anchetatorii nu au, în acest moment, motive să-l incrimineze sub acest aspect pe tânărul care a spulberat cu mașina un grup de trecători și i-a ucis pe doi dintre ei. De altfel, dosarul deschis pentru deținere de droguri în vederea consumului nu urmărește o persoană anume, ci fapta.

Jurnalista Euronews România, Maria Moiș, explică, totuși, că procurorii DIICOT folosesc prilejul pentru afla cine ar putea fi dealerii, de unde ar fi cumpărat tinerii substanțele interzise.

În anchetă se va ține cont și că Vlad Pascu a mai avut două dosare penale, ambele închise. Primul, la vârsta de 13 ani, când nu putea răspunde legal. Cel de-al doilea, din 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE