Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Procesul Depp-Heard, văzut în social media. Ce reacții au avut celebritățile după pronunțarea verdictului

După ce Johnny Depp a câștigat procesul de defăimare împotriva fostei sale soții, Amber Heard, reacțiile în social media au început curgă.

Un juriu din Virginia a decis miercuri că Amber Heard l-a defăimat pe Johnny Depp și că trebuie să îi plătească daune în valoare de 15 milioane de dolari. Depp trebuie să îi dea fostei soții doar 2 milioane de dolari, daune compensatorii într-un alt proces intentat de ea.

Reacțiile de pe Twitter

Credeți toate femeile... cu excepția lui Amber Heard”, a scris pe Twitter Donald Trump Jr. Acesta crede că procesul lui Depp ar putea pune capăt ”noțiunii feministe” potrivit căreia toți bărbații sunt vinovați de abuz.

Anne Bertinelli, actriță câștigătoare a două premii Emmy a dat și ea un tweet: „Eu chiar nu ar trebui să mă bag în asta, dar mai multe conturi pe care le urmăresc și pe care le respect (avocați, jurnaliști) nu apreciază acest verdict, ceea ce îmi dă de gândit. Dar sunt confuză pentru că am văzut-o prinsă cu mai multe minciuni în tribună. Întrebare sinceră, ce îmi scapă?”

Actorul și regizorul Alexander Winter a scris un tweet într-o notă personală, „din propria experiență de victimă a abuzului”. El crede că rezultatul procesului lui Depp nu este o victorie pentru bărbații abuzați, „ci un precedent înfricoșător care îi va determina pe agresori să reducă la tăcere și să pedepsească supraviețuitorii în procese de defăimare”.

Aprecierile curg la postarea lui Depp

Mai multe celebrități au reacționat cu aprecieri și comentarii la postarea lui Depp de pe Instagram, după ce a aflat că a câștigat procesul. Muzicianul Ryan Adams, care a fost acuzat de mai multe femei de abuz, modelul Naomi Campbell, actorul Frankie Delgado și mulții alții au lăsat un val de emoticoane și aprecieri pentru succesul lui Depp.

Actrița Ashley Benson a postat pe contul ei personal de Instagram o poză cu Johnny Depp, pentru a-și exprima bucuria, cu descrierea „YESSSS”, alături de mai multe emoticoane în formă de inimă neagră.

În momentul scrierii articolului, postarea lui Depp a adunat 14.6 milioane de aprecieri și 852 mii de comentarii.

În schimb, postarea pusă de Amber Heard pe Instagram, mesajul după ce a pierdut procesul, a adunat doar 259 mii de aprecieri și 5 comentarii.

#johnnydeppwon pe TikTok

Procesul Depp-Heard a fost și încă este un subiect de interes pe TikTok.

Cât timp cei doi actori s-au judecat, utilizatorii au creat clipuri și challenge-uri legate de subiect. Ba chiar au creat o melodie pentru avocații lui Amber, despre „gafele” lor din timpul procesului.

Majoritatea materialelor au fost încărcate cu #justiceforjohnnydepp, care a dunat 19.3 miliarde de vizualizări. După încheierea procesului, au apărut #johnnydeppwon, cu 15.2 milioane de vizualizări, și #amberlost, cu 692.1 mii vizualizări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE