Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Cinci decese din cauza gerului, în România

Gerul a făcut victime în România. Cinci oameni au murit în urma valului de frig care a cuprins în aceste zile întreaga țară. Cea mai scăzută temperatură resimțită a fost de minus 24 de grade Celsius.

Știrea inițială:

Primul deces din cauza gerului, în România: o femeie din Pașcani a fost găsită înghețată în curte

O femeie din Pașcani, județul Iași, a fost găsită înghețată în curtea casei și a decedat, ulterior, la spital. În zona Moldovei, temperatura resimțită a fost noaptea trecută de minus 18 grade Celsius.

În vârstă de 59 de ani, femeia ar fi suferit de boli cronice, scrie Ziarul de Iași. Ea a fost găsită căzută la pământ, în curte, iar echipajul medical ajuns acolo ar fi constatat că avea temperatura corpului de 28 de grade Celsius, potrivit presei locale.

În cele din urmă, victima s-a stins la spital, deși medicii au încercat să o salveze și au resuscitat-o timp de aproape trei ore.

La Spitalul Județean de Urgență „Sf Spiridon” din Iași au ajuns alte două persoane, tot din cauza gerului, și sunt îngrijite acum de medici. Ambele persoane au fost găsite în curte, iar una dintre ele prezenta degerături.

Gerul persistă

Meteorologii anunță că vremea va fi geroasă și în următoarea perioadă. În localitatea Negrești, din județul Vaslui, miercuri dimineața, temperatura a coborât la minus 16 grade, dar a fost resimțită ca minus 18.

Foarte frig a fost și la Întorsura Buzăului, zonă recunoscută pentru temperaturile scăzute. Miercuri dimineață s-au înregistrat și acolo aceleași temperaturi.

Pe de altă parte, cele mai blânde temperaturi au fost în vest, la Ștei, Holod și Chișineu Criș, unde s-au înregistrat minus 4,8 grade.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE