Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Primele mărturii ale oamenilor aflați în gara Galați, în momentul accidenului feroviar: ”I s-au blocat frânele și a intrat aici”

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Mărturiile oamenilor aflați în gara Galați în momentul accidentului arată că trenul mergea cu viteză și a intrat într-un vagon care staționa pe linie.

Martorii spun că au văzut scântei și au auzit un zgomot puternic la momentul impactului.

”A trecut cu 100 la ora, i s-au blocat frânele și a intrat aici.”, a spus unul dintre martori.

”Eram cu copiii afara și am văzut cum vine cu viteză, am văzut și am zis că ceva nu e în regulă. Că nu are o viteza legală și după s-a auzit zgomotul impactului”, de declarat un alt martor.

”Din fericire nu am fost aici, dacă se întâmpla asta nu mai vorbeam”

Anchetă și dosar penal, în urma accidentului feroviar din Galați

În urma verificărilor preliminare efectuate de poliţişti în cazul accidentului feroviar de sâmbătă de la Galaţi, soldat cu decesul unei persoane şi rănirea altor trei, s-a stabilit că acul ceasului vitezometrului locomotivei a rămas blocat la poziţia 75 km/h, iar din declaraţia mecanicului reiese că locomotiva s-a accelerat brusc şi că el a încercat să acţioneze sistemul de frânare, dar nu a mai funcţionat.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunile de distrugere sau semnalizare falsă, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs acest tragic eveniment feroviar.

”La data de 25 martie 2023, la ora ora 19,19, un vagon de călători etajat, care se afla garat la linia nr. 4 din Staţia CF Galaţi în aşteptarea formării garniturii trenului pentru ruta Galaţi - Mărăşeşti, a fost lovit frontal de locomotiva care urma să tracteze garnitura, condusă de mecanicul de serviciu, un bărbat cu vârsta de 49 ani, din municipiul Tecuci.

A rezultat deformarea vagonului în partea de impact şi deplasarea acestuia cu circa 80 metri.

În momentul producerii evenimentului, în vagonul de călători se afla partida trenului, formată din şeful de tren, o femeie cu vârsta de 53 de ani, conductorul de tren, un bărbat cu vârsta de 47 de ani, precum şi un călător, un bărbat, cu vârsta de 53 ani din comuna Piscu, judeţul Galaţi”, precizează IPJ.

Distribuie

Taguri