Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primăria sectorului 1 anunță o "finanțare fără precedent" pentru trei spitale

Capitolul sănătate este unul dintre cele mai deficitare din România. În aceste condiții, primăria sectorului 1 a anunțat că va aloca o sumă record pentru a utila trei spitale cu tehnologie modernă, 41 de milioane de lei.

Este vorba de Spitalul Clinic “Sfânta Maria”, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo- Facială “Prof. Dr. Dan Theodorescu” și Spitalul Clinic Filantropia.

41 de milioane de lei, pentru trei spitale din sectorul 1

"Cea mai mare investiție este în cuantum de 12,1 milioane lei și este destinată achiziționării, la Spitalul Clinic “Sfânta Maria”, a unui Aparat de Rezonanță Magnetică 3 Tesla, care asigură o scanare mai performantă a corpului uman. Acest instrument dotat cu tehnologie de ultimă generație permite o diagnosticare rapidă și foarte precisă, pentru o gamă variată de afecțiuni. Alte achiziții vitale pentru sistemul medical din Sectorul 1 pe care le finanțăm: Robot Chirurgical- 11,5 milioane lei, Analizator PET-CT Intraoperator pentru specimen tisular- 3,3 milioane lei, Sistem Ablație Tumorală prin Electroporație- 3,1 milioane lei, toate trei la Spitalul Clinic “Sfânta Maria,  Mamograf- 1,8 milioane lei- la Spitalul Clinic Filantropia etc.", se arată în comunicatul Primăriei.

Spitalele regionale, doar pe hârtie

De ani buni, guvernele au promis construirea unor spitale regionale mari. Însă acestea par a fi un obiectiv greu de atins. Până în 2028 în Craiova, Cluj și Iași ar urma să fie operațională câte o unitate medicală în care să fie tratați anual sute de mii de pacienți.

Lucrările bat însă pasul pe loc, pentru că, în 5 ani de când au fost primiți banii europeni, au fost obținute doar câteva avize și construite machetele.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE